Bericht aan alle Vlaamse en Nederlandse boekhandels: Bestelperiode Poëziegeschenk en Gedichtendagposter 2023 gestart!

Trakteer klanten van je boekhandel ook in 2023 op het Poëziegeschenk van Hester Knibbe en Miriam Van hee, een cadeau voor liefhebbers en nieuwe lezers!

Miriam Van hee en Hester Knibbe schrijven het Poëziegeschenk 2023. De inhoud blijft nog geheim, maar de titel en de cover delen we graag met jullie. Hester Knibbe en Miriam Van hee schrijven naarstig verder aan Er staat te gebeuren. Het resultaat kun je lezen vanaf 26/01/2023, door een Poëziegeschenk te bemachtigen via jouw deelnemende boekhandel. De cover werd vormgegeven door Armée De Verre. In het ontwerp werd gekozen voor twee kleuren die in elkaar overgaan om zo het thema vriendschap te weerspiegelen.

Het Poëziegeschenk 2023 kan vanaf 24 augustus 2022 tot en met 16 oktober 2022 – en daarna enkel nog zolang de voorraad strekt – besteld worden via Centraal Boekhuis. Wegens schaarste op de papiermarkt, roepen wij op om tijdig de nodige exemplaren te bestellen. Wij bepalen de oplage op basis van de bestellingen die wij binnen krijgen. Het is bijgevolg onmogelijk om na deze bestelperiode nog exemplaren aan te vragen.

Log in op de website van Centraal Boekhuis. Zoek op ‘Poëziegeschenk 2023‘ en bestel het rechtstreeks in de bestelmodule van het CB. Als boekhandelaar betaal je 32 euro voor 20 exemplaren van het Poëziegeschenk. Iedere Vlaamse en Nederlandse boekhandel kan het Poëziegeschenk bestellen.

Naast het Poëziegeschenk kun je jouw klanten ook de Gedichtendagposter aanbieden. Hierop staat een gedicht uit het Poëziegeschenk. De poster wordt vormgegeven in dezelfde stijl als het Poëziegeschenk. Deze poster kun je gratis aanbieden aan jouw klanten op Gedichtendag (donderdag 26/01/2023) en gedurende de hele Poëzieweek. Bestellen kan ook vanaf 24 augustus 2022 tot en met 16 oktober 2022 via Centraal Boekhuis. Log in op de website van Centraal Boekhuis. Zoek op ‘Gedichtendagposter 2023‘ en bestel het rechtstreeks in de bestelmodule van het CB. Als boekhandelaar betaal je 22 euro voor 50 exemplaren van de Gedichtendagposter. Iedere Vlaamse en Nederlandse boekhandel kan de Gedichtendagposter bestellen.

Hier kun je alle informatie voor boekhandels (over het Poëziegeschenk en de Gedichtendagposter) rustig nalezen.

Poëzieweek 2023 start zoals altijd op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, en loopt t.e.m. woensdag 1 februari 2023. Het thema van de elfde Poëzieweek is vriendschap. Daarom kozen we voor twee Geschenkauteurs, die ook in het dagelijks leven al decennialang ‘besties’ zijn: Miriam Van hee en Hester Knibbe. Lees hier meer over het leven en het werk van beide Geschenkauteurs.

Hier vind je meer informatie over het thema ‘Vriendschap’.