Beeldspraak Klassiekers- aflevering 6: de Reynaert - Leven met een middeleeuws meesterwerk

Beeldspraak-Klassiekers is een podcast van Poëziecentrum. In elke aflevering praten we met een kenner over een iconisch gedicht uit de wereldliteratuur. Waarom is dat zo gekend en geliefd, wat maakt dat deze verzen in het geheugen gegrift blijven?

In deze aflevering praat An Faems met Frits van Oostrom over het middeleeuwse dierenepos Van den Vos Reynaerde naar aanleiding van het boek De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk van Van Oostrom dat in mei 2023 verscheen.

Frits van Oostrom is emeritus-hoogleraar van de Universiteit Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs, de Libris Geschiedenis Prijs, de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen.

An Faems promoveerde aan de KU Leuven op een proefschrift over vertellerscommentaar in de Middelnederlandse ridderepiek. Momenteel is zij als docent verbonden aan de KU Leuven, waar ze in het academiejaar 2022-2023 de colleges Middelnederlandse letterkunde verzorgt.

Deze podcast werd opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR).

Gerelateerd project: Beeldspraak