Beeldspraak - aflevering 26: Villa Voortman - Wanneer ik zwijg, dan hoor ik jou

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.

In deze aflevering praat Eva Rousselle met Dirk Bryssinck en Dirk Pauwels over Wanneer ik zwijg, dan hoor ik jou (Fluxenberg, 2023), een bloemlezing met gedichten en andere teksten van bezoekers van Villa Voortman.

Psycholoog Dirk Bryssinck en theatermaker Dirk Pauwels zijn twee van de drijvende krachten achter Villa Voortman, een niet-residentiele ontmoetingsplek voor mensen met dubbeldiagnose in Gent. Een plaats waar "patiënten" weer "mensen" worden, mensen met verlangens en dromen zoals iedereen. Dirk Pauwels begeleidt ook de schrijfateliers, waar de gedichten en teksten geschreven worden die in deze bloemlezing staan.

Eva Rousselle is stafmedewerker bij Avansa Gent-Eeklo. Ze staat in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en SamenLezen.

De geluidsfragmenten die in de podcast verwerkt zijn, zijn afkomstig van "Het Album", dat op 15 december 2023 voorgesteld wordt aan het publiek in de Handelsbeurs. De teksten worden door de bezoekers van de Villa zelf ingelezen of gezongen en muzikanten van Villa Voortman en Muziekmozaïek zorgen voor de muzikale omlijsting. Het Album is opgenomen in de homestudio van de Villa door J.P. De Brabander en werd afgemixt door Studio Lacienda. Peter Vermeersch deed de mastering.

Gerelateerd project: Beeldspraak