Beeldspraak - aflevering 25: Astrid Haerens - Oerhert

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.

In deze aflevering praat Melissa Giardina (Vindetta) met Astrid Haerens die met haar debuut 'Oerhert' (Atlas Contact, 2022) de Poëziedebuutprijs won. 

Voorjaar 2024 tourt Astrid Haerens met MARIS en Jasmijn Lootens onder Jazzlab met hun nieuwe plaat 'Anger's Family Tree'

Astrid Haerens schrijft proza en poëzie en werkt als schrijfdocente en docente literaire analyse. In september 2017 verscheen haar debuutroman Stadspanters (Uitgeverij Polis). Ander werk publiceerde ze onder meer in Revisor, De Gids, Het liegend konijn, de Poëziekrant, DW B, deBuren, De Standaard, Deus ex Machina en Hard//Hoofd. Astrid is Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk tot 2024.

Melissa Giardina is de drijvende kracht achter creatief bureau Vindetta (interviews, moderatie, redactie, ...). Ze is lid van de leesredactie van Behoud de Begeerte, zetelde in de jury van de Bronzen Uil, de PoëzieRevue en de schrijfwedstrijd Vloed.

De Poëziedebuutprijs is een initiatief van Poëziecentrum en deAuteurs

 

In onderstaand videoportret hoor je Astrid Haerens aan het woord over haar winnende bundel Oerhert.

Gerelateerd project: Beeldspraak Poëziedebuutprijs