Beeldspraak - aflevering 17: Miriam Van hee - Voor wie de tijd verstrijkt

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Dirk De Geest met de Vlaamse dichter Miriam Van hee naar aanleiding van haar nieuwe bundel Voor wie de tijd verstrijkt (De Bezige Bij).

 

Miriam Van hee debuteerde in 1978 met Het karige maal en won de Poëziedebuutprijs van de provincie Oost-Vlaanderen. Sindsdien publiceerde ze meerdere dichtbundels en won ook tal van prijzen, waaronder de Herman de Coninckprijs voor Buitenland, de Ultima voor Letteren voor Ook daar valt het licht en de Jan Campert-prijs voor Winterhard.

Haar werk werd in verschillende talen vertaald en zelf vertaalde ze poëzie van onder meer Anna Achmatova, Osip Mandelstam en Josip Brodsky.

Dirk De Geest was als gewoon hoogleraar verbonden aan de Onderzoekseenheid Literatuurwetenschap van KULeuven. Hij doceerde er moderne Nederlandse letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap. Zijn onderzoeksveld heeft betrekking op aspecten van de Nederlandse literatuur, met onder meer publicaties over de Vlaamse Poëziedagen, literatuur tijdens de Tweede Wereldoorlog en poëzie in Vlaanderen en Nederland.

Poëziecentrum · Beeldspraak - aflevering 17: Miriam Van hee - Voor wie de tijd verstrijkt 

Gerelateerd project: Beeldspraak