Beeldspraak - aflevering 16: Dorien de Wit - eindig de dag nooit met een vraag

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Virginie Platteau met de Nederlandse dichter Dorien de Wit naar aanleiding van haar bekroning met de Poëziedebuutprijs voor de bundel eindig de dag nooit met een vraag(Arbeiderspers, 2021).

 

Dorien de Wit (Den Bosch, 1980) is naast dichter-schrijver ook beeldend kunstenaar. Ze maakt ook korte films en ontwerpt (audio)wandelingen. Ze publiceerde in tijdschriften als Hollands Maandblad, De Revisor, Het Liegend Konijn en Mister Motley. Haar debuutbundel eindig de dag nooit met een vraag werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en De Grote Poëzieprijs (longlist). Ze won met deze bundel de Poëziedebuutprijs 2022.

Virginie Platteau schrijft als freelance cultuurjournaliste o.a. voor Rekto:Verso, Kunsttijdschrift Vlaanderen, Poëziekrant en Deus ex Machina. Ze publiceerde ook het essay Hoe luidt de stilte en ze was curator van het culturele stadsfestival Zinderende Stilte in Mechelen.

De Poëziedebuutprijs is een initiatief van Poëziecentrum en deAuteurs en werd in 2022 voor de zesde keer uitgereikt.

Veel luisterplezier!

Je kan de bundel eindig de dag nooit met een vraag ook kopen via onze webshop.

Bekijk hier het videoportret dat Cameltown maakte naar aanleiding van de bekroning met de Poëziedebuutprijs. In de video leest Dorien de Wit voor uit eigen werk en vertelt ze je meer over de rol van poëzie in haar leven.

Poëziecentrum · Beeldspraak - aflevering 16: Dorien de Wit - Eindig de dag nooit met een vraag 

Gerelateerd project: Beeldspraak