Beeldspraak - aflevering 14: Alfred Schaffer - , zo heb ik u lief

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Yves T'sjoen met de Nederlandse dichter Alfred Schaffer naar aanleiding van zijn bekroning met de P.C. Hooftprijs.

 

Alfred Schaffer debuteerde in 2000 met de bundel 'Zijn opkomst in de voorstad'. Sindsdien volgden nog verschillende bundels die bekroond werden met tal van poëzieprijzen: Herman de Coninck-prijs, Paul Snoekprijs, Jan Campertprijs, ... In 2021 ontving hij de P.C. Hooftprijs als bekroning voor zijn volledige oeuvre. Alfred Schaffer woont en werkt in Zuid-Afrika.

Yves T'Sjoen is hoogleraar moderne Nederlandse literatuur en Afrikaanse literatuur aan de UGent. Hij is als buitengewoon hoogleraar ook verbonden aan het Departement Afrikaans en Nederlands van de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika). Hij is bestuurslid van de Gentse onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen. Hij is gespecialiseerd in moderne poëziestudie, editiewetenschap en Afrikaanse literatuur.

Veel luisterplezier!

Je kan de verzamelbundel , zo heb ik u lief kopen via onze webshop.

Poëziecentrum · Beeldspraak - aflevering 14: Alfred Schaffer - , zo heb ik u lief. 

Gerelateerd project: Beeldspraak