Beeldspraak - aflevering 10: Rozalie Hirs - Oneindige zin

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat dichter en vertaler Elke de Rijcke met Rozalie Hirs over de nieuwste dichtbundel van Rozalie Hirs, Oneindige zin (Querido, 2021).

 Poëziecentrum · Beeldspraak - aflevering 10: Rozalie Hirs - Oneindige zin

Bij wijze van uitgebreide kennismaking met de bundel, las Rozalie Hirs ook de volledige cyclus 'Hand in Hand' in. Je kan die cyclus hieronder beluisteren.

Poëziecentrum · Beeldspraak - aflevering 10: RozalieHirs - Oneindige zin - cyclus 'Hand in hand'

Rozalie Hirs (1965) is dichter en componist. Ze debuteerde als dichter in 1998 met de bundel 'Locus', waarna onder meer nog 'Logos' (2002), '[speling]' (2005), 'Geluksbrenger' (2008), het meertalige 'gestamelde werken' (2012) en 'verdere bijzonderheden' (2017). 'Oneindige zin' verscheen in 2021. Rozalie Hirs is ook componiste. Ze schreef onder meer opdrachtstukken voor het Radio Filharmonisch Orkest, Slagwerk en Holland Festival.
In samenwerking met beeldend kunstenaars en ontwerpers onstaan ook interdisciplinaire projecten, zoals digitale poëzie, museale klankinstallaties en videokunst. Haar werk is vertaald in verschillende talen.

Elke de Rijcke is tweetalig dichter en vertaalster. Zij verricht poëtisch onderzoek op het terrein van de poëzie, de beeldende kunst, de wetenschap en de filosofie, en verkent de mogelijkheden van het dagboek. Zij publiceerde tot op heden vijf dichtbundels, waaronder het recente 'Juin sur Avril' (LansKine, 2021), een boek dat het potentieel exploreert van de celibataire machine. Zij vertaalde 'Van de verliezer & de lichtbron' (1997) van Kees Ouwens naar het Frans (La Lettre Volée, 2016) en publiceerde een essay in de poëzietheorie, 'L’Expérience poétique dans l’œuvre d’André du Bouchet' (La Lettre Volée, 2013).

 

Gerelateerd project: Beeldspraak