Beeldspraak 21: Ruth Lasters - Tijgerbrood

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat poëzie-recensent met Ruth Lasters naar aanleiding van haar nieuwe bundel Tijgerbrood  (Van Oorschot).

Ruth Lasters debuteerde als dichter me de bundel 'Vouwplannen'(2007) die bekroond werd met de Debuutprijs Het Liegend Konijn. In 2015 verscheen de bundel 'Lichtmeters' waarmee ze de Herman de Coninckprijs won. In februari 2023 verschijnt de bundel 'Tijgerbrood'

In 2022 maakte ze deel uit van de poule van Antwerpse stadsdichters, die na een breuk met het stadsbestuur (n.a.v. een gedicht van Ruth Lasters) in 2023 een doorstart maakte als onafhankelijke stadsdichters.

Anneleen De Coux studeerde Taal- en Letterkunde: Germaanse Talen aan de VUB en promoveerde er op een studie van de metapoëzie van Jacques Hamelink. Zij is lid van de redactie van Poëziekrant en schrijft artikelen over hedendaagse Nederlandstalige poëzie.

Gerelateerd project: Beeldspraak