Beeldspraak 20: Poëzieweekspecial met Miriam Van hee en Hester Knibbe

Deze aflevering van de podcast Beeldspraak werd gemaakt in het kader van Poëzieweek 2023 en is een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International.

In deze aflevering praat dichter en (oud-)programmator van Poetry International, Jan Baeke met de twee dichters Miriam Van hee en Hester Knibbe over het Poëziegeschenk 2023, 'Er staat te gebeuren', dat ze samen schreven.

Miriam Van hee debuteerde in 1978 met 'Het karige maal'. Haar werk werd meermaals bekroond met onder meer de Jan Campert-Prijs, de Herman de Coninckprijs en de Ultima voor de Letteren. Naar aanleiding van haar zeventigste verjaardag verscheen in 2022 het Van hee Handboek en de bundel Voor wie de tijd verstrijkt.

Hester Knibbe debuteerde in 1982 met Tussen gebaren en woorden. Ze won onder meer de Herman Gorter Prijs, de Anna Blamanprijs en de VSB-Poëzieprijs. Van 2008 tot 2010 was ze voorzitter van de Nederlandse afdeling van PEN. In 2015 en 2016 was ze stadsdichter van Rotterdam.

Jan Baeke is dichter en vertaler. Hij debuteerde in 1997 met Nooit zonder de paarden. Hij werd genomineerd voor de VSB-Prijs en won in 2016 de Jan campert-Prijs. In 2020 won hij de Melopee Poëzieprijs. In 2022 verscheen een nieuwe bundel, Het verkeerde hart.

Mixing: Jan Willem van Hemert

Gerelateerd project: Beeldspraak