[ADVERTENTIE] Word jij Dichter of Jeugddichter van Gavere 2023

Schrijf jij al een tijdje poëzie of wil je dat voor de eerste keer proberen? Stuur vóór 17 december 2022 je gedicht in en maak kans om Dichter of Jeugddichter van Gavere 2023 te worden. Het thema van dit jaar is ‘vriendschap’.

 

Vriendschap

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.

Wat betekent ‘vriendschap’ voor jou? Kruip in je pen, zeg het met een gedicht en misschien word jij wel Dichter of Jeugddichter van Gavere 2023!

Zo neem je deel
Je neemt deel in je eigen leeftijdscategorie:
* Kinderen van 9 tot en met 11 jaar
* Kinderen van 12 tot en met 15jaar
* Jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen
Schrijf 1 gedicht in het Nederlands van maximaal een A4-blad (Arial 11 – regelafstand 1). Je naam, initialen of pseudoniem mogen niet in het gedicht voorkomen. Stuur je gedicht voor 17 december 2022 per e-mail (als bijlage) naar cultuur@gavere.be. Vermeld je naam en voornaam, je adres, je geboortedatum en je telefoonnummer.
Lees het volledige wedstrijdreglement op www.gavere.be/ dichter-van-gavere.

Prijsuitreiking
De laureaten worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 25 januari 2023 om 19.30 uur. Meer details volgen later.

Meer weten
Op zoek naar inspiratie? Lees alles over Gedichtendag en de Poëzieweek op www.poezieweek.com.
Nog vragen over de wedstrijd? Neem contact op via 09 389 29 80 of cultuur@gavere.be.

* Een initiatief van het cultuurplatform, de gemeentelijke diensten cultuur en jeugd en de bibliotheek