Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

za 22 september 2018, 14u00
Gent

STRAF!

Op zaterdag 22 september wordt tussen 11 en 24 uur het oude Gentse justitiepaleis (het huidige Hof van Beroep), ingenomen door tientallen kunstenaars vanuit alle disciplines, stijlen en generaties. STRAF! is een artistiek evenement ten voordele van OBRA/BAKEN, een organisatie die steun verleent aan mensen met een verstandelijke beperking die geïnterneerd zijn, en VILLA VOORTMAN, een ontmoetingshuis in de stad voor mensen met dubbeldiagnose. Op het poëzieprogramma staan o.a. Charles Ducal, Els Moors, Vincent Glasmacher en Pete Tomlinson.

Maar naast het poëzieprogramma zullen heel wat artistieke mensen op vrijwillige basis hun opwachting maken. Culinaire verrassingen, muziek, poëzie, literatuur, theater, beeldende kunst zijn de ingrediënten om het artistieke en feestelijke samen te brengen. Artiesten van alle disciplines en generaties zullen op de meest verrassende plekken, tot in de krochten van het oud gerechtshof non-stop aan het werk zijn.

In de poëziekamer passeren alle (gewezen) Dichters des Vaderlands de revue: Huidig Dichter des Vaderlands Els Moors brengt samen met haar ambassadeur Laurence Vielle en dirigent/ muzikant Guy Van Waas Joseph Haydn tot leven in de poëtisch-muzikale voorstelling HAYDN. Die is mogelijk dankzij de genereuze steun van piano's Maene. Charles Ducal brengt samen met muzikant Jokke Schreurs Bewoond door iets groters, een geëngageerd liedprogramma,op dit benefiet. Daarnaast treden ook de dichters Vincent Glasmacher & Pete Tomlinson op, die muzikaal worden bijgestaan door kapitein Hancock

In Gent zetten zich reeds enkele jaren 2 organisaties in voor de medeburgers die geen- of zeer moeilijk aansluiting vinden binnen de maatschappelijke omgeving.
OBRA|BAKEN biedt met zijn deelwerking Ontgrendeld ondersteuning aan geïnterneerde mensen met een beperking, en VILLA VOORTMAN is een ontmoetingshuis in de stad voor mensen met dubbeldiagnose problematiek. Beide organisaties buigen zich met zorg over het lot van mensen die aandacht missen die ze nodig hebben.
STRAF! is een gezamenlijke ‘beweging’ waar specifieke mensen uit justitie, gevangeniswezen, psychiatrische zorg en kunst een duidelijk signaal willen geven ten behoeve van medeburgers die geen- of moeilijk aansluiting krijgen binnen het stedelijk maatschappelijk kader.

Curator Dirk Pauwels, poëziekamer i.s.m. Poëziecentrum.


TIMETABLE

13:15 - 14:20      HAYDN

14:45 - 15:05      Tomlinson & Glasmacher

16:00 - 16:20      Ducal & Schreurs

16:40 - 17:00      Ducal & Schreurs

 

praktische info: 

datum: Zaterdag 22 september 2018, vanaf 11 uur - Poëziekamer vanaf 13:15 uur
locatie: Oud Justitiepaleis, zaal 5 | Koophandelsplein, 9000 Gent 
tickets: €14,-/ €8,- (student) | via deze link
meer info: straf.life