Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

De Lieve Ondeugd
do 19 juli 2018, 15u30
Poëziecentrum, Gent

Gentse Feesten 2018: De Lieve Ondeugd

Poëzie met een glimlach: De Lieve Ondeugd wordt door Walter Evenepoel en Ivo van Strijtem in alle toonaarden bezongen. De zanger en de dichter laten muziek en poëzie los in de speeltuin van de liefde. Gevolg: een zinnenprikkelend programma voor minnaars van pittige liedjes en gedichten, schalks en plezierig, vol afwisseling, kleur en ambiance. Het woord, gesproken of gezongen, gedipt in een pikant erotisch sausje. Moraalridders met het kijvende vingertje zijn uiteraard niet welkom.

Ivo van Strijtem samen met zijn collega en vriend Koen Stassijns bouwt hij als bloemlezer en vertaler verder aan de bekende reeks De mooiste van...  (Lannoo, Atlas) met vertaalde poëzie van Goethe, Neruda, Heine, Brecht, Petrarca, Dickinson, Prévert, Ungaretti, Hesse, Yeats, Victor Hugo... De reeks bevat al 28 titels. De grote bloemlezingen zoals De mooiste van de hele wereld, Liefdes werk, Het laatste anker… die de klassiekers van de buitenlandse poëzie bevatten, zijn op hun beurt klassiekers geworden in Vlaanderen en Nederland, en ontbreken in geen enkele bibliotheek. Ivo bracht ook tal van bundels uit met eigen werk. Dit jaar verscheen Iedereen dichter (Uitgeverij Lannoo), een lijvig werk waarin hij zijn menig geeft over gedichten en poëzie.

Walter Evenepoel is auteur van korte verhalen, liedteksten, volkse toneelstukken en eenakters, jeugdmusicals, sprookjes, monologen, poëzie, educatieve uitgaven. Hij zong vier CD’s vol, was intendant van het cultuurfestival “In de luwte” in Strijtem. Hij duikt her en der op als zanger, illustrator, verteller, presentator, liedjesmaker, poppenspeler, als auteur van volks toneel of als de schalkse verteller van schuine stukjes op Radio 2. Grote namen uit de kleinkunst komen bij hem langs voor liedteksten. De meesten kennen hem echter als promotor van het Pajottenland, de streek waarmee hij zo vergroeid is dat hij er zelf een symbool is van geworden.

Een organisatie van Poemtata in samenwerking met Poëziecentrum.

praktische info: 

datum: Donderdag 19 juli 2018, 15:30 uur
locatie: Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang: €3,-
reserveren: via mail of via onderstaand formulier

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: