Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Synchroonliefde - Peter Mangel Schots boekvoorstelling 7.12
za 07 december 2019, 19u30
Leuven

Boekvoorstelling 'Synchroonliefde' - Peter Mangel Schots

Drie jaar na zijn debuut, We zijn er nog allemaal, verschijnt Synchroonliefde bij Uitgeverij PoëzieCentrum, waarin Mangel Schots onder meer schrijft over het laatste wat overeind blijft: de liefde. Stijn Devillé, artistiek leider van Het Nieuwstedelijk komt over het poëziealbum vertellen. Schrijfster Charlotte Van den Broeck leest samen met Peter Mangel Schots voor uit de bundel.
La Conserve is de jazzclub in het voormalige restaurant Luzine. Muzikanten Cyrille Obermüller en Karel Cuelenaere zorgen voor muzikale intermezzi.

Het laatste wat overeind blijft is de liefde. Over de dood heen linkt ze generaties aan elkaar: vaders, moeders, kinderen, minnaars. De ene dag struikelt ze door de beslommeringen van het leven, de andere schittert ze als zonlicht op het water. In zijn debuut toonde Peter Mangel Schots de kleine mens in het raderwerk van de geschiedenis. In deze tweede bundel verlegt hij de blik meer naar intimiteit onder verschillende omstandigheden: na een verhuis, op de werkvloer, tijdens reizen, aan een ziekbed of in het spel van geliefden. Een zachte vinger aan de pols van de tijd.

Peter Mangel Schots is naast schrijver ook vertaler, redacteur en docent creatief schrijven. Synchroonliefde is zijn tweede bundel. In 2016 debuteerde hij met We zijn er nog allemaal. Hij is dichter en coördinator van De Eenzame Uitvaart in Leuven.

praktische info: 

datum: zaterdag 7 december 2019 | 20 u.
locatie: La Conserve | Kolonel Begautlaan 15, 3012 Leuven
toegang: gratis
reserveren: gewenst via deze link