Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

do 27 september 2018, 20u00
Gent

Boekvoorstelling 'Antithesen' - Elvis Peeters

Schrijver, muzikant en theatermaker Elvis Peeters presenteert zijn nieuwste dichtbundel Antithesen (PoëzieCentrum) en vond een sparringpartner in de jonge Gentse actrice Anna Carlier. Ze schuwen daarbij woord noch muziek, interpretatie noch performance. Stem en tegenstem in een eigenzinnige lezing.

Hoe zegbaar moet poëzie zijn om wat haast niet te vatten is uit te drukken? In deze bundel wordt de poëzie uitgedaagd de onderliggende werkelijkheid van het talige dat de mens eigen is naar boven te spuwen. Als de mededeling de these is, moet dit wel de antithese zijn. Naakt zijn en beginnen. In deze Antithesen is geen persona aan het woord, maar de taal zelf zoals die door de vermeende antennes van de dichter wordt opgevangen. Een bundel die weinig gemeen heeft met wat tegenwoordig vaak als poëzie wordt gepresenteerd.

Elvis Peeters is zanger en schrijver. Hij publiceerde de dichtbundels ‘Dichter’ (2008) en ‘Nu’ (2015) en schreef eerder de bijna-dichtbundel ‘Wat overblijft is het verlangen’ (2001). Een selectie van zijn liedteksten verscheen onder de titel ‘Mijn lichaam weet het niet’ (2018). Hij schrijft daarnaast proza en theater samen met co-auteur Nicole van Bael. ‘De Ontelbaren’(2005) en ‘Dinsdag’ (2012) haalden de shortlists van de Libris Literatuurprijs, de laatste ook die van AKO. De roman ‘Wij’ (2009) werd verfilmd. In 2018 verscheen de roman ‘Brood’ en het album ‘Wilderman’ met zijn gelijknamige band. Zijn werk wordt vertaald in o.a. het Duits, Deens, Turks, Japans, Spaans, Koreaans, Kroatisch en Sloveens.

Coverbeeld  © DOOREMAN

praktische info: 

datum: Donderdag 27 september 2018
locatie: Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent 
toegang: gratis
reserverenevents@poeziecentrum.be

 

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: