Vorming kinderpoëzie in de klas. Van (beeld)sonnet tot stripgedicht

Koudwatervrees om gedichten te lezen in de klas? Niet nodig. Poëzie is er voor iedereen, voor elke gelegenheid. In deze lezing krijg je een overzicht van het huidige aanbod poëzie voor kinderen tot 12 jaar en je krijgt enkele tips om ermee aan de slag te gaan in de klas. We kijken ook over het muurtje: van stripgedichten tot beeldsonnetten over non-book poetry tot visuele gedichten. Poëzie is erg divers en avontuurlijk! Je doet vast ideeën op voor de les en/of (school)bibliotheek!

De basis voor deze lezing is de rijke poëziecollectie van Poëziecentrum. Deze is uniek in het Nederlandstalige taalgebied. Verwacht een enthousiast gebracht overzicht van nieuwe titels en andere poëzievormen. Wat zijn goede gedichten voor in de klas? Waar vind je lesmateriaal? Wat is het aanbod van Poëziecentrum? Tijdens de lezing worden deelnemers aangemoedigd om praktijkvoorbeelden te delen.

Praktisch

Duur: sessie van 2 uur
Doelpubliek: leerkrachten (in opleiding)
Kostprijs: € 210 + vervoersonkosten, of in het geval van een digitale lezing € 13,00 servicekosten voor het online platform
Locatie: op locatie
Technisch: de organisator zorgt voor een scherm en een beamer. De medewerker(s) van Poëziecentrum brengen een computer mee.

Omwille van organisatorische redenen ontvangen we de aanvraag minimum 6 weken voor de voorziene datum van de lezing.

Familienaam + voornaam
vb. B-9070, NL-3701 CB, ...
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.