Vorming jeugdpoëzie in de klas. Van graphic poem tot twaiku

Poëzie is moeilijk, onleesbaar en saai. Helemaal niets voor jongeren dus ... Of toch? Hoe ziet het landschap van de jeugdpoëzie eruit aan het begin van de eenentwintigste uit? Wat zijn flarfgedichten? Bestaat jeugdpoëzie ook op het internet? Bestaat er ook jeugdpoëzie voor bijzondere doelgroepen? Na deze lezing ben je helemaal mee! We kijken ook over het muurtje: van stripgedichten tot graphic poems over twaiku's tot poëzie-apps. Poëzie is erg divers en avontuurlijk! Je doet vast ideeën op voor de les en/of (school)bibliotheek!

De basis voor deze lezing is de rijke poëziecollectie van Poëziecentrum. Deze is uniek in het Nederlandstalige taalgebied. Verwacht een enthousiast gebracht overzicht van nieuwe titels en andere poëzievormen. Wat zijn goede gedichten voor leerlingen van 12 tot 18 jaar? Waar vind je lesmateriaal? Wat is het aanbod van Poëziecentrum? Tijdens de lezing worden deelnemers aangemoedigd om praktijkvoorbeelden te delen.

Duur: sessie van 2 uur
Doelpubliek: leerkrachten (in opleiding)
Kostprijs: € 210 + vervoersonkosten, of in het geval van een digitale lezing € 13,00 servicekosten voor het online platform
Locatie: op locatie
Technisch: de organisator zorgt voor een scherm en een beamer. De medewerker(s) van Poëziecentrum brengen een computer mee.

Omwille van organisatorische redenen ontvangen we de aanvraag minimum 6 weken voor de voorziene datum van de lezing.

Familienaam + voornaam
vb. B-9070, NL-3701 CB, ...
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.