Poëzieroute "The original"

De Poëzieroute in de Gentse binnenstad is een van de oudste in Vlaanderen. Sinds 2000 zijn er op diverse en vaak onverwachte plekken in de stad gedichten aangebracht. Op de oude kades van de Gras- en Korenlei bijvoorbeeld ontdek je een fragment uit Melopee van Paul van Ostaijen, in het ‘Graffitistraatje’ vind je (achter tralies…) een gedicht van Benno Barnard, ...

De Gentse Poëzieroute is een initiatief van Motte Claus, Poëziecentrum vzw, in samenwerking met vzw Gent 1500-2000, Honest Arts Movement en het Noordstarfonds.

Praktisch

Duur: 2 à 3 uur volgens eigen tempo

Start: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent

Je kan de route autonoom lopen aan de hand van de brochure, die je gratis kan krijgen in Poëziecentrum en in de Dienst voor Toerisme van Stad Gent. Je kan de brochure ook downloaden.

Voor een virtuele poëzieroute kan je terecht op de website van Literair Gent, waar je ook de GPS-coördinaten van de wandeling kan downloaden.

Brochure Poezieroute - The original

Poëzieroute met gids

Wil je de poëzieroute liever verkennen met een gids, dan kan je die boeken via onderstaand formulier. Ideaal voor een teambuilding of voor een alternatieve wandeling door Gent met je vereniging. Deze gegidste Poëzieroute is geschikt voor volwassenen. 

Kostprijs per route: € 115 (max. 20 deelnemers)

Poëziecentrum werkt met één vaste gids. Gelieve de route minimum 4 weken op voorhand aan te vragen zodat onze gids dit kan inplannen. 

Alvast veel plezier gewenst!

Familienaam + voornaam
vb. B-9070, NL-3701 CB, ...
Om de kwaliteit van de wandeling te garanderen worden max. 20 deelnemers toegelaten. Indien meer dan 20 moet een tweede gids geboekt worden.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.