Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

zoomfrustratie.jpg

Robby Cleiren zit gefrustreerd achter zijn computerscherm, verschillende beelden
Jess De Gruyter

Wat je moet doen als je vroegtijdig een Zoom-meeting wilt verlaten

Wat moet je moet doen als je vroegtijdig een Zoom-meeting wilt verlaten? Edward van de Vendel geeft het antwoord en Robby Cleiren geeft het goede voorbeeld!

Nu velen van ons al meer dan een jaar veroordeeld zijn tot veelvuldig digitaal vergaderen, treedt bij iedereen de Zoom-vermoeidheid al eens op. Weer een vergadering die eigenlijk een e-mail had kunnen zijn en vierkante ogen (en oren) van het zoveelste ellenlange gesprek.

Maar wat doe je dan als je de Zoom-meeting vroegtijdig wilt verlaten? Je kan veinzen dat je internetverbinding wordt verbroken, jezelf bevriezen in beeld, zorgen dat nét wanneer je er genoeg van hebt, de batterij van je laptop leeg is,…
Wij vonden dat er een betere manier moest zijn om weg te glippen en vroegen dichter Edward van de Vendel, auteur van Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt (Querido, 2019), om een elegant poëtisch excuus te schrijven:

Dag allemaal, 
kennen jullie het verhaal
van Loch Ness? Van het beest
dat het Schotse water
lijkt te hebben verlaten,
maar ooit heus 
aanwezig is geweest?
Wel –
dat meer is deze sessie.
En vanaf nu
ben ik Nessie.

Edward van de Vendel

Nu de vaccinatiecampagne op kruissnelheid begint te geraken, kijken wij stiekem al vooruit naar vergaderen met z’n tienen in kleine bedompte ruimtes met lauwe koffie en droge koekjes, maar tot die tijd zullen we het nog een tijdje digitaal moeten doen. De volgende keer dat je de zoom-meeting vroegtijdig wilt verlaten, hoef je je echter geen zorgen meer te maken: draag luid en duidelijk het gedicht van Edward van de Vendel voor (of plak het in het chat-venster) en klik op ‘verlaten’!

Hoe ziet dat eruit? Robby Cleiren laat zien hoe het moet in deze video, © Jess De Gruyter:

 

Wat je moet doen als je vroegtijdig een Zoom-meeting wilt verlaten - Edward van de Vendel / Met Robby Cleiren from Paukeslag on Vimeo.