Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Radna Fabias wint C. Buddingh'-prijs 2018

Radna Fabias wint met haar debuut Habitus (De Arbeiderspers) de C. Buddingh'-prijs van 2018! "Deze poëzie is vlezig, goddelijk vunzig soms – en breekt de Hollandse dichtkunst weergaloos open, rekent af met het veilige vers" (uit het juryverslag).

Naast Radna Fabias waren nog drie andere dichters genomineerd voor deze poëziedebuutprijs: Dean Bowen met Bokman (Uitgeverij Jurgen Maes), Elisabeth Tonnard met Voor het ideaal, lees de schaal (Het Balanseer Uitgeverij) en Arno Van Vlierberghe met Vloekschrift (Het Balanseer Uitgeverij). De jury vermeldde nog Stalker van Joost Decorte (PoëzieCentrum), dat nét buiten de nominaties viel.

Uit het juryverslag:
"De C. Buddingh’-prijs 2018 is voor een wonderlijk ongeëvenaard geval, dat de jury vloeibaar maakt, morsend en gehoorzamend aan haar zwaartekracht. De winnende bundel is Habitus van Radna Fabias."

 

Sinds 1988 wordt op initiatief van Poetry International ieder jaar de C. Buddingh'-Prijs uitgereikt aan de schrijver of schrijfster van het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Met de prijs beoogt Poetry International meer aandacht te genereren voor talentvolle nieuwe stemmen in de Nederlandstalige poëzie. Voor menig dichter van naam was de C. Buddingh'-Prijs de eerste belangrijke trofee die in de wacht werd gesleept. Joke van Leeuwen, Tonnus Oosterhoff, Ilja Leonard Pfeijffer en Anna Enquist, of recenter Lieke Marsman, Ellen Deckwitz, Maarten van der Graaff en Marieke Lucas Rijneveld behoren tot de laureaten.

Als haar bundel alleen niet genoeg is, bestel dan nu het laatste nummer van Poëziekrant, waar ze op de cover prijkt en waarin maar liefst twee uitebreide recensies staan van het zinderende Habitus.