Wonderwoorden - kinderpoëzie op TAZ 2024

Laat je tijdens Wonderwoorden op Theater Aan Zee onderdompelen in de heerlijke wereld van de kinder- en jeugdpoëzie!

Woordkunstenaar Ella Michiels nodigt elke dag een dichter uit om samen te spelen en te experimenteren met gedichten. Dichter-muzikant Jonas Bruyneel zet de woorden op muziek. Een gast komt langs om mee te luisteren, kijken, voelen en samen met jou een wonderlijke poëzietattoo (van Klaartjeskaartjes) te plakken! 

We organiseren dit jaar drie afleveringen van Wonderwoorden, telkens met een andere centrale dichter. De bundels van de dichter zijn ter plaatse te koop aan de boekenstand.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 t.e.m. 12 jaar.

Wonderwoorden 06/08: Sylvie Marie

Tijdens deze aflevering is Sylvie Marie de centrale dichter. Sylvie is schrijver en schrijfdocent. Ze publiceerde zes dichtbundels en één roman en post af en toe #gramgedichten op Instagram en #anekdotums op Facebook. Ze is redacteur bij het literaire tijdschrift Deus ex Machina en engageert zich als Klimaatdichter.

Wonderwoorden 07/08: Lisette Lombé 

Tijdens deze aflevering is Lisette Lombé de centrale dichter. Lisette is dichteres, podiumartieste, beeldend kunstenaar én pedagoge. Begin dit jaar verscheen haar bundel Laaien Laaien Laaien bij PoëzieCentrum. In 2024 en 2025 is ze Dichteres des Vaderlands van België.

Wonderwoorden 08/08: Tom Marien

Tijdens deze aflevering is Tom Marien de centrale dichter. Tom is auteur van verschillende prentenboeken, waaronder Geef wacht! en Het eerste licht en publiceerde poëzie en kortverhalen in onder meer Deus Ex MachinaPoëziekrant en De Titaan. In 2024 verscheen zijn bundel met graphic poems de geur van zwart.

Ontdek de Wonderwaai op Theater aan Zee

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs en Theater aan Zee.

Beeld Lisette Lombé (c) Mustafa Mezmizi

Beeld Tom Marien (c) Michiel Devijver

Beeld Sylvie Marie (c) Carmen De Vos

Locatie

Wonderwaai (Tempel op de berg)

Leopoldpark
8400 Oostende
België

Google Maps

Prijs

Gratis

Meer info