Versopolis@Felix Poetry Festival

Voor het vierde jaar op rij maakt een aantal talentvolle Europese dichters zijn opwachting op Versopolis @ Felix Poetry Festival op 31 mei. Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad slaan hiervoor opnieuw de handen in elkaar. De 10e editie van het Felix Poetry Festival vindt plaats van 30 mei tot 15 juni.

De openingsavond van Felix Poetry Festival vindt op donderdag 31 mei plaats in het Felixpakhuis waar in samenwerking met Poëziecentrum een selectie buitenlandse topdichters gepresenteerd wordt in het kader van Versopolis. Uit een poule van 170 Europese dichters werden de volgende vier dichters geselecteerd: Marie de Quatrebarbes (Frankrijk), Tatev Chakhian (Armenië), Goran Čolakhodžić (Kroatië) en Dagmara Kraus(Duitsland). Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Yves Namur vertegenwoordigen de poëzie uit ons land. Fanfare ’t AKKOORD zorgt voor de feestelijk muzikale toets, samen met de dames van Majoretski.

Op zaterdag 2 juni is er een feesteditie van Tuin der Poëten: 15 dichters uit de tweetalige bloemlezing Belgium Bordelio lezen hun gedichten in Den Botaniek.Op donderdag 14 juni wordt er in het Letterenhuis een hommage aan de poëzie van Hugo Claus gebracht. Felix Poetry Festival wordt afgesloten met een wilde nacht vol spoken word, experiment en woordacrobatie in Het Bos.

Meer informatie vindt u op Antwerpen Boekenstad en Versopolis.
Felix Poetry vindt u ook op Facebook.

Locatie

Antwerpen

Meer info