Slotdag videoproject ArtACT

De Klimaatdichters maken een collectief kunstwerk in tekst, beeld en landschap, in het kader van ArtACT, een Europees project dat activisme en kunst wilt samenbrengen. 

Op de slotdag wordt het laatste woord in het landschap gelegd. 

Op het programma

Afspraak om 13u45. Na de video-opname van de woordlegging wandelen we samen van de Hobokense Polder naar de Blikfabriek. Tijdens deze natuurwandeling (+- 25 minuten) worden op verschillende plekken gedichten gebracht (dat kan ook door jou zijn). 

Eenmaal in de Blikfabriek wordt de dag afgesloten met eten, muziek en poëzieoptredens van onder andere Nisrine Mbarki, Sara Eelen, Naima Joris en vele andere Klimaatdichters.

Rond 19u zal ons slotfeest afgelopen zijn, maar de Blikfabriek blijft open met bar, muziek en eetgelegenheid voor wie graag blijft plakken.

 

Meer informatie over het videoproject

De Klimaatdichters gaan dit jaar vier keer de natuur in, telkens met een andere groep die zich wil inzetten voor een klimaatvriendelijkere wereld. Samen met deze vier groepen laten we woorden achter in het landschap, op zoek naar manieren om de seizoenen hoorbaar te maken en poëzie van het blad te tillen. Als alle woorden gelegd zijn, alle vier de seizoenen verstreken, wordt een zin leesbaar.

Bij elk beeld wordt in duo een nieuw gedicht geschreven. Het eindresultaat zal doorheen Europa reizen en gebruikt worden om een educatief pakket rond uit te werken.

 

Coördinatie en concept: Sara Eelen

Video: Sebastian Schaevers
Foto's winter: David Martens, lente: Sebastian Schaevers, zomer: Anna Frateur

 

Een project van de Klimaatdichters en Poëziecentrum voor ArtACT, een Europees initiatief dat kunst en activisme verbindt.

Met de steun van Creative Europe.

 

Benieuwd naar de woorden die deze winter, lente en zomer in het landschap gelegd werden? Bekijk hieronder de vorige video's van 'Laat alles hier (titel in aangroei)'!

Locatie

Hobokense polder, verste punt van de Scheldelei (aan de Noord-kant)

Scheldelei
2660 Hoboken
België

Google Maps

Prijs

Gratis 

Graag aanmelden via info@klimaatdichters.org.

Meer info

https://www.klimaatdichters.org/
Gerelateerd project: ArtACT: Laat alles hier aarden