Samespraak - een online gesprek n.a.v. 25 jaar Collectie Ernst van Heerden

Met de Collectie Ernst van Heerden bezit Poëziecentrum een van de grootste collecties Zuid-Afrikaanse poëzie geschreven in het Afrikaans. Dit najaar is het 25 jaar geleden dat de Collectie Ernst van Heerden ontstond.

Om deze heuglijke gebeurtenis in de kijker te zetten organiseert Samespraak, een interuniversitaire onderzoeksgroep rond Afrikaanse taal- en letterkunde, een online gesprek met prof. Wannie Carstens, (buitengewoon hoogleraar Afrikaanse Taalkunde aan de Noordwes Universiteit), prof. Yves T'Sjoen (hoogleraar Moderne Letterkunde aan UGent en buitengewoon hoogleraar aan het Departement Afrikaans en Nederlands van de Universiteit Stellenbosch) en Stefaan Goossens (Poëziecentrum).

Na afloop van het gesprek over de Collectie Ernst van Heerden (11u00 - 12u00) volgt nog een gesprek over de bundel Sirkelgang  van Johann Lodewyk Marais (12:00-12:30) met Neil Cochrane en Alwyn Roux

Volg het online gesprek via Zoom (wachtcode 1234)

De Collectie Ernst van Heerden werd tot 2020 financieel ondersteund door de PUK-Kanselierstrust van de Noordwes Universiteit. Het ATKV engageert zich vanaf 2023 om befondsing te voorzien voor een periode van 5 jaar. 
Sedert 2018 zijn prof. Phil van Schalkwyk en prof. Adri Breed namens de Noordwes-Universiteit (Vakgroep Afrikaans en Nederlands) als coördinatoren bij het project betrokken."
De uitbouw van de collectie wordt actief ondersteund door Uitgeverij Protea (in het bijzonder dr. Nicol Stassen), NB-uitgevers en Naledi Uitgewers (in het bijzonder Johan Coetzee)

Locatie

Online, via Zoom

Online
9000 Gent
België

Google Maps

Prijs

Gratis

Meer info