Opening night Poetik Bazar

Poetik Bazar, Poëziecentrum, Passa Porta, VONK & Zonen, Maison Poème, maelstrÖm reEvolution en Midis de la Poésie trekken het poëzieweekend feestelijk op gang met een openingsavond in meerdere talen.
We verwachten jou op vrijdag 23 september om 20 uur in het legendarische Maison Poème in Sint-Gillis (op wandelafstand van station Brussel-Zuid), waar er sinds 1962 talloze schrijvers de revue passeerden.

Andy Fierens (België), Antoine Wauters (België), Simone Atangana Bekono (Nederland), Josef Straka (Tsjechië), Carole Zalberg (Frankrijk), Kirill Medvedev (Rusland), Constantinos Papageorgiou (Cyprus) en Maria Brás Ferreira (Portugal) zullen voordragen uit eigen werk terwijl Vincent Granger zorgt voor de muzikale begeleiding.
Acteur, rapper en schrijver Rashif El Kaoui leidt de meertalige avond in goeie banen.

De komst van Constantinos Papageorgiou en Maria Brás Ferreira kadert in het project Versopolis, een Europees platform voor poëzie-organisaties, waarvan Poëziecentrum deel uitmaakt. Dit project wordt ondersteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie. Exclusief voor deze avond stelde PoëzieCentrum 2 chapbooks samen met het werk van de twee Versopolisdichters die te gast zijn.
In het boekje van Constantinos Papageorgiou (Cyprus) lees je zijn origineel werk en de vertaalde versie in het Nederlands (vertaald door Katelijne De Vuyst) en het Engels (vertaald door Despina Pirketti en Stavros Karayianni).
In het boekje van Maria Brás Ferreira (Portugal) lees je haar origineel werk en de vertaalde versie in het Nederlands (vertaald door Harrie Lemmens) en het Engels (vertaald door James Topham).

Iedere aanwezige krijgt gratis deze twee chapbooks mee naar huis. De overige chapbooks worden gratis en zolang de voorraad strekt verdeeld via Poëziecentrum. Vraag ernaar in onze shop!

Bestel nu je ticket voor maar 10 euro en geniet van deze prachtige avond met vertalingen in het Nederlands, Frans en het Engels. Deel deze avond met al je vrienden op Facebook.

Poetik Bazar is een uniek tweetalig poëziefestival in de hoofdstad van België en Europa. Het toont poëzie van beide kanten van de taalgrens en van over heel Europa, in verschillende vormen. Drie dagen lang krijgt het publiek de kans om de vitaliteit van de hedendaagse poëzie te ontdekken op een uitgeversbeurs en tijdens allerlei lezingen, workshops, voorstellingen en presentaties. Ontdek hier het volledige programma.

Poetik Bazar wordt opgezet in BE-HERE (Laken), een karaktervol industrieel gebouw uit 1923 dat nu een levendige plek is voor duurzame en culturele initiatieven. Dit is het festivalcentrum waar je overdag terecht kunt voor een poëziemarkt en diverse kleine voordrachten en gesprekken. Zo'n 97 poëzie-uitgevers en poëzietijdschriften nemen deel. Daarnaast zijn er initiatieven op verschillende andere plaatsen in Brussel.

Poetik Bazar wordt georganiseerd door tal van poëziepartners, waaronder: Midis de la Poésie, les éditeurs singuliers, VONK & Zonen, Poëziecentrum, maelstrÖm reEvolution, het Maison de la poésie d'Amay en de Foire du livre de Bruxelles.

Locatie

Maison Poème, Rue d'Écosse 30, 1060 Bruxelles (op wandelafstand van Brussel-Zuid)

Meer info