Middag van de Meridiaan

De gedichten van Paul Celan (1920-1970) hebben een bijzondere kracht: ze nodigen uit tot vertaling, of nog sterker, ze dwingen een vertaling af – niet alleen in de gebruikelijke zin, maar ook in de vorm van andere, niet-talige reacties, bijvoorbeeld voor het theater, in de muziek en in de beeldende kunst. 

Kunstenaar Jan Mulder verbeeldt emoties en gedachten die de gedichten van Celan bij hem oproepen. Het resultaat is te bewonderen in de gasttentoonstelling “De meridiaan van het hart” in Kazerne Dossin.

Op zondag 13 februari 2022 wordt deze gasttentoonstelling prachtig aangevuld met een gevarieerd namiddagprogramma. De Middag van de Meridiaan gaat door in Kazerne Dossin. Het wordt een namiddag met voordrachten, poëzie en muziek. Een divers en gratis programma! In samenwerking met Poëziecentrum.

Te gast zijn: Jan Mulder, Carl De Strycker, Akim A.J. Willems en Heleen Schuttevaêr.

Ontdek hier het volledige programma:

Middag van de Meridiaan 

Jan Mulder: De meridiaan van het hart

Beeldend kunstenaar, schilder Jan Mulder, samensteller van de gasttentoonstelling De meridiaan van het hart, vertelt over zijn beeldreis door gedichten van Paul Celan.

Carl De Strycker: Interview met Jan Mulder

Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum, interviewt Jan Mulder over Paul Celan.

Akim A.J. Willems: Voordracht Celan-gedichtencyclus

Dichter, schrijver, beeldend kunstenaar Akim A.J. Willems vertelt en draagt voor uit zijn gedichtencyclus die op poëzie van Paul Celan is geïnspireerd. I.s.m. Poëziecentrum.

Heleen Schuttevaêr: The Journey

Pianiste/zangeres Heleen Schuttevaêr brengt muziek uit alle windstreken, van jazz tot blues, van tango tot Franse wals. Bekende stukken en eigen werk.

Locatie

Kazerne Dossin, Mechelen, België

Meer info