Hommage Renaat Ramon

In 2016 wordt dichter-beeldend kunstenaar Renaat Ramon 80. Samen met collega-dichters, vrienden en bewonderaars wordt hulde gebracht aan dit dubbeltalent, en wordt de nieuwe dichtbundel, Draagvlak en vizier (PoëzieCentrum), van Renaat Ramon voorgesteld. Dirk De Geest leidt in. Dichters Alain Delmotte, Helen White en Jooris Van Hulle geven een persoonlijke interpretatie van een gedicht van Ramon.

Tegelijk opent de tentoonstelling perfOratie met beeldend werk van Ramon en grafisch werk van Patrick Coenye, die ook een bibliofiele gelegenheidsuitgave presenteert. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 20 november.

Renaat Ramon, dichter, essayist en beeldend kunstenaar is medewerker van Poëziekrant en publiceerde visuele poëzie in de internationale tijdschriften Big Ode, IZ en Maintenant.

Hij publiceerde zeven bundels woordpoëzie, waaronder Rebuten (2004) en Geheim besogne (2006) en visuele poëzie, onder andere Ongehoorde gedichten (1997), Zichtbare stem (2009) en Apodicta (2013). In 2012 verscheen Klemteken, een bloemlezing uit zijn woord- en beeldpoëzie. In 2014 publiceerde Ramon, als kenner en beoefenaar van het genre, Vorm & Visie, zijn Geschiedenis van de concrete en visuele poëzie in Nederland en Vlaanderen. Dit is het eerste naslagwerk dat dit specifieke domein van onze poëzie in zijn totaliteit behandelt, van de rederijker Matthijs de Castelein tot de recentste realisaties.

Locatie

Diksmuide

Meer info