Een avond met Tom Lanoye en Antjie Krog

Op 27 oktober 2021 vindt er om 20 uur in theater Tinnenpot een literaire ontmoeting plaats tussen Tom Lanoye en Antjie Krog. In de Lage Landen is Antjie Krogs vriendschappelijke band met Tom Lanoye bekend. Beiden delen een onvoorwaardelijk geloof: taal is macht en tegelijk schoonheid. Op 15 november 2021 wordt er tevens een nieuwe aflevering gelanceerd van de podcast 'Beeldspraak', waarin Yves T'Sjoen in gesprek gaat met Antjie Krog.

 

Antjie Krog (1952) is een internationaal gerenommeerde Zuid-Afrikaanse auteur en academica. Ze is nu door de universiteit Gent aangesteld als de eerste Writer in Residence. Krog is eveneens verbonden als buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Wes-Kaapland. Bovendien staat ze al meer dan vijftig jaar bekend als een politiek geëngageerde schrijfster. Haar poëzie wordt tevens internationaal geprezen. Krog wordt al jaren getipt als kandidaat voor de Nobelprijs Literatuur.

Tom Lanoye (1958) is een Vlaamse dichter, columnist, romancier, scenarist en theaterauteur. Hij leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs in zowel Nederland als België. Werken als Kartonnen DozenMamma MedeaTen Oorlog en Sprakeloos klinken vast bekend in de oren.

Moderator Yves T'Sjoen, hoogleraar moderne Nederlandse literatuur en Afrikaanse literatuur aan de UGent, leidt de avond in goede banen.

Er wordt ook voor een streepje muziek gezorgd door het 'Cula Mzansi' kwartet. Het viertal bestaat uit vier individuele vocalisten: Stella Khumalo, Vus'umuzi Nhlapo, Duduzile Majola en Vuyo Tshuma. Alle vier wonen ze in Johannesburg, Zuid-Afrika.
 

 In samenwerking met Kunstencentrum Voo?uit, UGent en Poëziecentrum.

Tevens wordt er op maandag 15 november 2021 een nieuwe aflevering gelanceerd van onze podcast Beeldspraak. Deze maand gaat Yves T’Sjoen in gesprek met de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog die dit najaar de eerste literaire gastschrijver is van de Universiteit Gent. Krog wordt al jaren getipt als kandidaat voor de Nobelprijs Literatuur. In december praat Elke de Rijcke met Rozalie Hirs over haar nieuwe bundel.

 

Locatie

Theater Tinnenpot, 9000 Gent

Meer info