Dichters onder het toreken

Poëziecentrum, Poemtata en de Gentse Feesten: 3 dagen gratis poëzie

Tijdens de Gentse Feesten brengen Poëziecentrum en Poemtata drie dagen gratis poëzie, op de historische leeszolder van Poëziecentrum en op locatie in het Hof van Ryhove, telkens om 15 uur. Zaterdag 22 juli is dat een uitstekend gevulde namiddag met dichters uit Vlaanderen en Nederland in Poëziecentrum met Hannah van Binsbergen, Charlotte Van den Broeck, Vrouwkje Tuinman, Peter Verhelst, F. Starik en Bart Moeyaert. Presentatie: Yerna Van Den Driessche en Sylvie Marie.

Hannah van Binsbergen (1993, NL) is de rijzende ster met Kwaad Gesternte, waarmee ze zowel de VSB Poëzieprijs als de Herman De Coninckdebuutprijs won. 

Charlotte Van den Broeck (1991, BE) won met haar debuut Kameleon ook de de Herman De Coninckdebuutprijs. Recent bracht zij haar tweede bundel uit: Nachtroer. Zij is deze zomer festivaldichter van Theater Aan Zee.

Vrouwkje Tuinman (1974, NL) debuteerde in 2004 met de bundel Vitrine. Ze weet haar vaste thema's, einde en vergankelijkheid, altijd  in een paar zinnen benaderbaar te maken door haar directe taal en de liefdevolle, herkenbare humor.

Peter Verhelst (1962, BE) is romancier, regisseur en dichter. Hij debuteerde in 1987 en is vandaag één van onze bekendste hedendaagse dichters. Hij is drievoudig winnaar van de Herman de Coninckprijs én wist dit jaar tevens de Publieksprijs voor het mooiste gedicht in de wacht te slepen.

F. Starik (1958, NL) begon te publiceren in de jaren zeventig, was stadsdichter van Amsterdam, maar nam ook schrijfpauzes, organiseerde festivals, en werkte als fotograaf en als beeldend kunstenaar. In 2015 bracht hij zijn meest recente bundel uit: Staat.

Bart Moeyaert (1964, BE) was recent intendant voor het Vlaams-Nederlandse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. Hij stond pas nog op BRU-TAAL in thuisstad Brugge en werd onlangs opnieuw genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award.

Dit evenement vindt plaats in de reeks Poëziecentrum, Poemtata en de Gentse feesten: 3 dagen gratis poëzie
Een organisatie van Poëziecentrum en Poemtata met de steun van het Masereelfonds.

Locatie

Gent

Meer info