Boekvoorstelling 'Zolang we maar samen kunnen reizen'

In navolging van 'Lees de lijnen in mijn hand' presenteren Het Lezerscollectief en Poëziecentrum opnieuw een bloemlezing met bijzondere gedichten. Penelope Deltour fleurde de bloemlezing op met sfeervolle tekeningen.

Op donderdag 17 november 2022 presenteert Jürgen Pieters de bloemlezing en gaat hij in gesprek met de redactie en de partners van het project. Dichters Marc Tritsmans en Mustafa Kör lezen voor. Initiatiefnemer Dirk Terryn (Het Lezerscollectief) geeft uitleg over de samenwerking met uitgever PoëzieCentrum en over het project Jouw verhaal telt. Em. Prof. Dr. Godelieve Laureys (Orde van den Prince) sluit af.

Woon deze avond gratis bij in de KANTL (Koningstraat 18, 9000 Gent). Reserveer hier alvast je plekje!

 

Zolang we maar samen kunnen reizen is een bloemlezing met 30 gedichten geselecteerd door Het Lezerscollectief. En samen met hen: personen met beginnende en gevorderde dementie. Geen zalvende gedichten, maar teksten die 'ertoe doen’ en daarom zo helend kunnen zijn, of juist kunnen helpen om woorden te vinden voor het onzegbare, of moeilijk bespreekbare. Poëzie met een versterkend effect op de lezer. Woorden die uitnodigen tot gesprek, tot gedeelde herkenning van lief(de) en leed.

Peggy Aerts, Mieke Coremans, Eliane De Moor, Greet Jacobs, Sandra Poels en Sonny Smet, onder hen vrijwilligers, mantelzorgers en zorgpersoneel, zijn allen ervaren leesbegeleider. Samen met Dirk Terryn (Het Lezerscollectief) en Sieglinde Vanhaezebrouck (Poëziecentrum) verzamelden ze juweeltjes uit de Nederlandstalige poëzie. Gedichten die 'voedsel zijn voor de ziel’: in de leesgroepen gaven deelnemers telkens aan dat net deze teksten een verschil maakten.

De nieuwe bundel is vanaf 16 november 2022 verkrijgbaar in de Poëzieshop of via de webshop van het Poëziecentrum voor € 18,99.

Zolang we maar samen kunnen reizen is een samenwerking van Het Lezerscollectief en Poëziecentrum met de steun van Orde van den Prince en met medewerking van KANTL.

 

Locatie

KANTL (Koningstraat 18, 9000 Gent)

Meer info