Boekvoorstelling 'Zingen en creperen' - Benno Barnard

Dit jaar wordt Benno Barnard 65 én verschijnt er een poëtisch dagboek: Zingen en creperen (Atlas Contact). De jarige wordt geïnterviewd door Carl De Strycker (Maud Vanhauwaert die normaal het interview zou doen is helaas ziek),  Barnard leest voor en er wordt een preview gegeven van een digitale tentoonstelling op Paukeslag met unieke foto’s, geluids- en videofragmenten uit het archief van de dichter.  

‘Vandaag was ze er weer – ze wees stralend op de fles en kirde in haar zelfbedachte Volapük: “Môssieu Benno trrouv wodka beaucoup lekkerrr!” Op haar tong, die deze vijfvoetige jambe spontaan produceerde, maakte haar erotische r een koprol, en toen nog een; ik beleefde een nuchtere dronkenschap; heel even was alles poëzie.’ Dit is geen essaybundel over poëzie, maar een boek over de werkelijkheid zoals de schrijver die beleeft, gelardeerd met de meest uiteenlopende citaten uit de poëziegeschiedenis (want in gedichten zijn alle eeuwen vandaag). Zingen en creperen is een dagboek waarin de schrijver de dagen door elkaar laat lopen – en de keuze soms aan de lezer laat: (‘vrijdag, of dinsdag, kiest u maar’). Verhalende en reflectieve passages, stijloefeningen, schimpscheuten, grappen en intimiteiten worden vermengd. Het is een hoogst ongewone vorm van denken en voelen die we hier tegenkomen: dit proza lijkt geschreven door een Engelsman die zijn leven op het platteland en in alle Europese hoofdsteden tegelijk doorbrengt. (via Atlas Contact)

Een organisatie van Atlas Contact i.s.m. Poëziecentrum.

DIENSTMEDEDELING
Wegens de installatie van een nieuwe lift zal deze buiten gebruik zijn van 16 september tot en met eind oktober. In die periode zijn al onze verdiepingen enkel bereikbaar via de trap. Onze excuses voor het ongemak.

Locatie

Gent

Meer info