Boekvoorstelling 'Hoe doorwaadbaar dagen zijn'

Op 22 februari wordt ‘Hoe doorwaadbaar dagen zijn’, de debuutbundel van Christophe Batens voorgesteld in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Karlijne Moons, woordzoeker en ritueel uitvaartbegeleider bij Bitterzoet, gaat in gesprek met de auteur over inhoud en vorm van de bundel. Dichter-illustrator Lies Van Gasse en dichter Sarah Michaux dragen elk hun favoriete gedicht uit de bundel en ook eigen werk voor. Dichter-muzikant Jonas Bruyneel improviseert op de bundel. Tot slot brengt Christophe zelf gedichten uit de bundel. Achteraf signeert Christophe en kan er bijgepraat worden onder het genot van een glas.

 

Er gebeurt veel in Hoe doorwaadbaar dagen zijn. Een ik, een jij worstelen met verlies, verlies van zichzelf, verlies van een ander. Ze houden zich staande in een stroom van emoties en vertakkende gedachten. Ze banen zich een weg door verwarring, verdriet en rouw, vinden veerkracht en heling in verrassende gedaanten. In het hart van de bundel rijst een berg op als een spiegelende schaduw, een magnifieke droom. De taal die Christophe Batens in zijn debuut Hoe doorwaadbaar dagen zijn hanteert is zintuiglijk en wemelt van veellagige beelden. 

 

Christophe Batens (1970) is dichter en beeldend kunstenaar. Zijn gedichten verschenen o.a. in Het Liegend Konijn, Poëziekrant en op roer.me. Christophe is klimaatdichter, trad op bij Dichters in de Prinsentuin en leent zich graag voor creatieve kruisbestuivingen met andere auteurs, kunstenaars en media. 

 

‘De woekerende beelden van Christophe zijn echt heel bijzonder. Als lezer word je doorheen een net van associaties gestuwd.’— Lies Van Gasse 

 

‘Sterke gedichten, knappe beelden, verrassende regels. Geëngageerde poëzie, maar op de juiste manier.’ — Peter Theunynck 

 

Muzikale ondersteuning door Jonas Bruyneel.

Locatie

De Groene Waterman

Wolstraat 7
2000 Antwerpen
België

Google Maps

Prijs

Gratis

Graag aanwezigheid bevestigen via christophe.batens@gmail.com

Meer info