Boekvoorstelling 'de geur van zwart'

Welkom op de boekpresentatie van de geur van zwart van Tom Marien, geïllustreerd door Pascale Pettersson!

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. En laat dat deze lente maar eens donderen. Auteur Tom Marien en illustrator Pascale Pettersson houden hun debuutbundel de geur van zwart boven de doopvont.

In deze graphic poems gaan de personages vol op de rem van het leven staan. Of ze knallen met open ogen tegen de muur. In nu eens tedere en dan weer rauwere beelden eist elk individu zijn plek op.

De makers gaan in gesprek met Bert Potvliege van uitgeverij PoëzieCentrum en brengen een live mix van woord en beeld, terwijl muzikant Joey Brocken het beste van zichzelf geeft.

Tom Marien schreef enkele goed onthaalde prentenboeken en publiceerde poëzie en kortverhaal in onder meer Deus Ex Machina, Poëziekrant en De Titaan. 's Nachts ligt hij wel eens wakker van de klimaatopwarming en het gat in de begroting. Dat laatste zal hij proberen te dichten.

Pascale Pettersson slijpt haar potloden tot een gevaarlijk scherpe punt. Ze zoekt het absurde in het banale en trekt de strakke lijn weer scheef.
Ze publiceerde beeldend werk in onder meer DS Magazine. Voor de film Mijn vader is een saucisse (met Johan Heldenbergh) verzorgde ze de animaties. 

Joey Brocken is een singer-songwriter die zowel in het Engels als het Nederlands zingt. Zijn nummers zijn fris en aanstekelijk. Hij was De beste singer-songwriter van Vlaanderen (VIER) en is mede-oprichter van de Indie-pop band Chackie Jam (De Nieuwe Lichting).

 

In samenwerking met Bibliotheek De Krook.

Locatie

Bibliotheek De Krook: zaal 'De Blauwe Vogel'

Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
België

Google Maps

Prijs

Gratis 

Schrijf je hier in.

Meer info