Boekpresentatie en Paukeslagtentoonstelling Miriam Van hee

Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de bijzondere dichteres Miriam Van hee, verschijnt het Van hee handboek bij PoëzieCentrum op 28/09/2022. De Bezige Bij brengt in september ook haar volgende dichtbundel uit: voor wie de tijd verstrijkt. Twee geweldige redenen voor een feestje!

Op donderdag 29/09/2022 om 20 uur gaat de (gratis) boekvoorstelling van de nieuwe dichtbundel én het Van hee handboek door. Deze feestelijke avond gaat door in de Minardschouwburg in Gent (Korianderstraat 13). Klik hier voor tickets en info over het programma. Gratis toegang, maar reserveer wel je plaats.Het programma kort samengevat:

Inleiding: Dirk De Geest
Sarah Vankersschaever interviewt Miriam Van hee
Muziek: Mikhaïl Bezverkhny

Na afloop bieden we u graag een drankje aan en zal de auteur signeren.

 Daar worden zowel haar nieuwe bundel voor wie de tijd verstrijkt (De Bezige Bij, 2022) als het Van hee handboek (PoëzieCentrum, 2022) voorgesteld. Poëziecentrum zorgt na afloop dat je met deze nieuwe boeken naar huis kunt gaan om je boekenkast aan te vullen. Naar aanleiding van deze boekvoorstelling delen we enkele pareltjes uit haar persoonlijk archief. Bezoek vanaf 28/09/2022 de digitale expo op Paukeslag en kom meer te weten over het leven en het werk van Miriam Van hee. Lees hier meer over het Van hee handboek, dat samengesteld werd door Carl De Strycker en Yves T'Sjoen. Met bijdragen van meerdere specialisten zoals: Stefaan Evenepoel, Alexander Van de Sijpe, Patrick Peeters, Geertjan de Vugt, Yves T’Sjoen, Johan Reijmerink, Barbara Kalla, Yvan de Maesschalck, Carl De Strycker, Jooris van Hulle, Dirk De Geest, Matthieu Sergier, Elke Brems, Ad Zuiderent, Luuk Gruwez, Herman Leenders en Hester Knibbe. Lees hier meer over Miriam Van hee. Via deze link ontdek je meer over haar rol als boegbeeld van de Poëzieweek 2023. Samen met Hester Knibbe schrijft zij het Poëziegeschenk 2023. --> Plaats het Van hee handboek op uw verlanglijst in onze webshop

Locatie

Minardschouwburg, Korianderstraat 13, 9000 Gent

Meer info