Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Serendipity - Paul Claes

Sinds dertig jaar verzamelt Paul Claes leesnotities in Chinese schriftjes met titels als De losse glosse, Literair curiositeitenkabinet, In margine, De scholiast, Hermes, Heureka, Trouvailles, Poëtische puzzels en De formule.
Vanaf 2010 publiceert hij zijn aantekeningen over poëzie in de Poëziekrant. Deze veelgelezen rubriek kreeg de titel ‘Serendipity’: de gave om door toeval en schranderheid iets te ontdekken waarnaar men niet op zoek was. Het uitgangspunt is telkens een genre, een dichter, een gedicht, een vers of een woord waarop via precedenten of parallellen een nieuw licht valt.

Dit boek verzamelt alle tot nu toe verschenen vondsten en vult die aan met ongepubliceerd materiaal. Serendipity is een pleidooi voor een leesplezier dat zich verliest in associaties die uitwaaieren als serpentines. Zo gezien verschilt het niet van de poëzie zelf, die niets anders is dan de gave om als een dichterlijke detective onophoudelijk gelukkige ontdekkingen te doen.
 
Paul Claes (1943) studeerde klassieke, Nederlandse en Engelse letteren en communicatiewetenschap, doceerde in Nijmegen, Leuven, Gent en Antwerpen. Deze literatuurkenner, romancier, dichter, essayist, bloemlezer en vertaler is een van de veelzijdigste en vruchtbaarste auteurs van de Lage Landen.

Publicatiejaar: 2018
Pagina's: ca. 192
ISBN 978 90 5655 097 4
Prijs: ca. € 22,-

Boekvoorstelling op zaterdag 24 november in Poëziecentrum.

bestel