Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

emile_verhaeren_een_profiel.png

Emile Verhaerenmuseum (schilderij Louis Hayet)

Emile Verhaerenmuseum - Programma 2019

Emile Verhaeren: een profiel
24 februari 2019 - 12 mei 2019

Michael Bastow – Emile Verhaeren : Belle chair / Heerlijk lijf
19 mei 2019 - 1 september 2019

Emile Verhaeren & Sint-Amands
8 september 2019 – 1 december 2019

 

Enkele tips om poëzie te beleven

Op de website van IedereenLeest vind je enkele tips om poëzie te beleven, ook buiten de dichtbundel. "Van elke dichtbundel worden er gemiddeld 200 exemplaren verkocht. Maar als je goed om je heen kijkt, zie je dat poëzie overal aanwezig is. Je hoeft namelijk niet met een boekje in een hoekje te kruipen om gedichten te savoureren. Veel vaker gaat poëzie immers haar boekje te buiten: via een vers op een geboortekaart, een gedicht op een begrafenis, een muurgedicht in het straatbeeld ... ", schrijft Fieke van der Gucht in het artikel  Poëzie buiten de bladspiegel: hoe je overal poëzie kan beleven.

Musica poëtica femina

Muziek en poëzie in het kader van de internationale vrouwendag.
Met Tina Reynaert (piano) en woordkunstenaars Shari Van Goethem, Tania Verhelst & Delphine Lecompte.
Presentatie : Eva Cox

4e Poëzieprijs VTBKultuur Holsbeek

Deadline: 
15 april 2019
Organisatie: 
VTBKultuur Holsbeek

Vertaalwedstrijd Dichter van Fryslân

Deadline: 
24 maart 2019
Organisatie: 
It Skriuwersboun

Valentijn in onze shop

Donderdag is het weer zover, dan is het Valentijn! Poëzie is natuurlijk al eeuwen dé manier bij uitstek om je gevoelens onder woorden te brengen en wij helpen je dan ook graag op weg om het ideale geschenk te vinden voor jouw geliefde(n). Ontdek in onze shop ons uitgebreide aanbod aan lieve boekjes, mooie woorden en prachtige bundels.

Winnaars 10e Turing Gedichtenwedstrijd bekend

Gisteren zijn de winnaars van de 10eTuring Gedichtenwedstrijd bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen vanuit de Rode Hoed. Onder water van Meity Völke uit Roermond werd gekozen tot het beste gedicht van het jaar en bekroond met de hoofdprijs van € 10.000. De tweede prijs (€ 5.000) werd toegekend aan Truus B.A. Roeygens uit Mechelen en de derde prijs (€ 2.000) aan Willemijn Kranendonk uit Arnhem.

Shortlist De Grote Poëzieprijs bekend

De beste Nederlandstalige dichtbundels van het afgelopen jaar zijn die van Maria Barnas, Joost Decorte, Radna Fabias, Roelof ten Napel, Willem Jan Otten en Xavier Roelens. Niet vijf maar zes bundels werden door de jury genomineerd voor de eerste editie van De Grote Poëzieprijs die op 16 juni a.s. tijdens het 50e Poetry International Festival zal worden uitgereikt.

Bewogen verzen, stuur ons je favoriete gedichten en wij brengen ze voor je in beeld

Je kunt een dichtbundel lezen en naar dichters luisteren. Heel fijn allemaal, maar daar worden wij van Poëziecentrum vzw en de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Stichting Ons Erfdeel, niet altijd wild van. Daarom lanceren we ‘Bewogen Verzen’, een project rond videogedichten om jongeren uit de Lage Landen warm te maken voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie.

16 februari 2019
Gent

Uitreiking van De Zeef Poëzieprijs - TE GAST

Afgelopen zomer zag een nieuwe poëzie-uitgeverij het levenslicht: Uitgeverij De Zeef. Op zaterdag 16 februari wordt voor de eerste keer De Zeef Poëzieprijs uitgereikt aan het beste, nog niet gepubliceerde poëziedebuut.