Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

  • Poëzieroutes

    Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? De Poëzieroutes in Gent tonen je de stad zoals je die nooit eerder zag. Vier verschillende routes voor diverse doelgroepen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

19 juni 2016 - 31 augustus 2016
Gent

Poëzie op straat

Vanaf zondag 19 juni hangen er tal van gedichten dag en nacht in de etalages van diverse Gentse handelszaken, de hele zomer lang! Binnen het cultureel themajaar ‘Kunst op straat’ zorgt Het Gezeefde Gedicht i.s.m. Lekker Gec en Poëziecentrum voor ‘Poëzie op straat’, een alternatieve poëzieroute door de stad. Dichters en hun poëzie maar ook kunstwerken worden letterlijk in de vitrine geplaatst op een route tussen het Sint-Pietersstation en Poëziecentrum.

Brochure Poëzieroute in een nieuw jasje

Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? De Poëzieroutes in Gent tonen je de stad zoals je die nooit eerder zag. Dankzij de nieuwe brochures kan u zelf of met een gids op poëtische ontdekkingstocht gaan door de stad. De brochures kunnen gratis afgehaald worden in Poëziecentrum en bij de Dienst voor Toerisme.