Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

18 oktober 2018
Gent

Viering 20 jaar Collectie Ernst van Heerden

In 2018 viert Poëziecentrum 20 jaar Collectie Ernst van Heerden, de grootste collectie Zuid-Afrikaanse poëzie ter wereld. Wannie Carstens (Noordwes Universiteit), Nicol Stassen (Protea Uitgeverij) en Yves T’Sjoen (UGent) belichten kort het ontstaan en het belang  van de collectie. Yves T’Sjoen en dichter/vertaler Daniël Hugo begeleiden daarna een leesgroepsessie over een aantal hoogtepunten uit de Zuid-Afrikaanse poëzie. 

Een poëtische vuist tegen armoede

17 oktober is de internationale dag voor de uitroeiing van de armoede. Om die bijzondere dag en haar krachtige boodschap in de kijker te zetten, vroeg Poëziecentrum aan podiumdichter Seckou Ouologuem om de strijd tegen en het probleem van armoede in woorden te vatten.
Maar Poëziecentrum en Seckou hebben besloten om verder te gaan dan de tekst en effectief bij te dragen: het auteurshonorarium van Seckou voor de productie gaat integraal naar een armoedeorganisatie.
Bekijk hieronder de video.

Poëzie top 10 september 2018

Nog maar pas uit en al meteen op de eerste plaats binnenkomen in de poëzie top 10, dat is iets wat alleen Stefan Hertmans kan! Zijn Onder een koperen hemel  weet zelfs de immer populaire Rupi Kaur van de troon te stoten! Naast Hertmans zijn er nog twee Nedrlandstalige nieuwkomers in de top van september 2018, ontdek ze snel!

Gedichtenwedstrijd Rotselaar

Deadline: 
31 december 2018

Poëziewedstrijd Bibliotheek de Factorij

Deadline: 
03 december 2018

Sneeuwwoordje en de zeven verzen

Deadline: 
13 april 2019
21 oktober 2018
Zoniënwoud

Dichter des Vaderlands in het Zoniënwoud

Op 21 oktober, Dag van het Zoniënwoud, worden de bosgedichten voorgesteld die Dichter des Vaderlands Els Moors maakte tijdens haar zomerresidentie in het Zoniënwoud: Ruisbrousse. Een handleiding voor het Zoniënwoud. Deze unieke publicatie wordt voor de gelegenheid in 4 talen - Nederlands, Frans, Duits en Engels - gratis aangeboden aan de bosbezoekers ter plaatse. Voorafgaand aan de boekpresentatie is er een Roue de Poètes doorheen het bos!

Partij voor de Poëzie lanceert affichecampagne voor gemeenteraadsverkiezingen

De voorbije week kon u al kennis maken met de verkiezingscampagne van Poëziecentrum. Ook Partij voor de Poëzie gooit zich in de kiesstrijd met een affichecampagne. Lees hier hun oproep en kom een gratis affiche ophalen in Poëziecentrum

Doe Maar Dicht Maar. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Deadline: 
05 februari 2019
Organisatie: 
Stichting Poëziepaleis

Haikuwedstrijd Davidsfonds Paal: Afscheid

Deadline: 
30 november 2018
Organisatie: 
Davidsfonds - afdeling Paal