Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Uitgeverij De Zeef

Uitgeverij De Zeef
Uitgeverij De Zeef

Nieuwe uitgeverij voor poëzie & nieuwe poëzieprijs

Roel Richelieu Van Londersele, mede-oprichter van Het Gezeefde Gedicht, start samen met Jana Arns een nieuwe uitgeverij voor poëzie: uitgeverij De Zeef. De uitgeverij vormt een vervolg op Het Gezeefde Gedicht en zal zich bijgevolg profileren als uitgeverij voor opmerkelijke debutanten. Naast debuten biedt De Zeef ook ruimte aan originele bloemlezingen. Daarnaast kunnen debuterende dichters ook meedingen naar de nieuwe Zeef Poëzieprijs.

03 augustus 2018
Oostende

Première: Dichter des Vaderlands brengt Haydn op TAZ

Op vrijdag 3 augustus brengt Dichter des Vaderlands Haydn op het podium tijdens Theater Aan Zee. Els Moors en haar ambassadeur Laurence Vielle vertalen Die sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze van de Oostenrijkse componist naar zeven hedendaagse gedichten. Guy Van Waas brengt de 18e eeuw binnen in het geheel op zijn Piano Forte. De verenigde talenten van de drie leiden tot een bijzondere herwerking van het meesterwerk.

nieuwboek.png

Joëlle Dubois

50ste editie van 'Een gedicht belicht': wedstrijd

Op DBNL, de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, wordt sinds 2014 elke maand een gedicht uitgelicht door een poëziekenner in de rubriek Een gedicht belicht. Voor die rubriek, een initiatief van DBNL en Poëziecentrum, worden de gedichten altijd geput uit de DBNL zelf. Deze maand zijn we al toe aan het vijftigste gedicht en ter gelegenheid van die verjaardag organiseren we een wedstrijd! We vragen aan alle poëzieminnaars om in de DBNL op zoek te gaan naar een gedicht dat zij graag belicht zouden zien in een van de volgende edities van de rubriek! Niet alleen kan het gedicht dat jij kiest belicht worden, je maakt ook kans op een bundel uit het Fonds van Poëziecentrum!

02 augustus 2018
Oostende

Apéro Poëzie #5 tijdens Theater Aan Zee 2018

Schrijver en tv-maker Alicja Gescinska nodigt dichter Peter Verhelst uit voor het aperitief. Sarah Yu Zeebroek maakt tekeningen en laureat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Simone Atangana Bekono, leest voor uit eigen werk.

02 augustus 2018
Oostende

Apéro Poëzie #4 tijdens Theater Aan Zee 2018

Historicus Herman Balthazar nodigt dichter Roel Richelieu Van Londersele uit voor het aperitief. Ann De Bode maakt tekeningen en laureat van de Poëziedebuutprijs Dominique De Groen, leest voor uit eigen werk.

Lezing: 'Bundels van het nieuwe millennium'

Op donderdag 14 juni gaat de Nederlandse Fiep van Bodegom dieper in op het in januari verschenen Bundels van het nieuwe millennium. Nederlandse en Vlaamse poëzie in de 21ste eeuw (PoëzieCentrum). Dat doet ze samen met de dichters Nachoem M. Wijnberg en Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert, die zullen voordragen uit eigen werk. Samenstellers van de Bundels Jeroen Dera en Carl De Strycker nemen de inleiding voor hun rekening.

31 juli 2018
Oostende

Apéro Poëzie #3 tijdens Theater Aan Zee 2018

Cabaretier Wouter Deprez nodigt dichter Christophe Vekeman uit voor het aperitief. Tineke Van Hemeldonck maakt tekeningen en laureat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Laurens Ham, leest voor uit eigen werk.

Parade Der Poëten Kromme Rijnstreek/Heuvelrug

Deadline: 
17 juni 2018
Organisatie: 
André van Zwieten Stadsdichter Wijk bij Duurstede, Gerhard te Winkel Stadsdichter Leusden, in opdracht van de Provincie Utrecht
28 juli 2018
Oostende

Apéro Poëzie #2 Tijdens Theater Aan Zee 2018

Actrice Simone Milsdochter nodigt dichter Kira Wuck uit voor het aperitief. Seppe Van den Berghe maakt tekeningen en laureat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Joost Decorte, leest voor uit eigen werk.

26 juli 2018
Oostende

Apéro Poëzie #1 op Theater Aan Zee 2018

Muzikant Erik de Jong, de man achter Spinvis, nodigt dichter Ingmar Heytze uit voor het aperitief. Randall Cassaer maakt tekeningen en laureat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Vicky Francken, leest voor uit eigen werk.