Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Soirée Spéciale Poésie Néerlandophone

Een week voor Gedichtendag zakken drie Nederlandstalige dichters af naar het verre Amay om daar zowel in het Nederlands als het Frans hun werk voor te dragen. Michael Vandebril, Charles Ducal en ELs Moors zullen worden vergezeld door niemand minder dan Laurence Vielle. Drie opeenvolgende Dichters des Vaderlands in Amay, op een avond! ! Al deze auteurs zijn ook gepubliceerd in de tweetalige bloemlezingen Belgium Bordelio 1 et 2. Inkleding : Antoine Wauters et David Giannoni.

ruisbrousse_elsene_020219.jpg

Bibliotheek Sans Souci

RUiSBROUSSE in bibliotheek Sans Souci

Op zaterdag 2 februari haalt onze Dichter des Vaderlands samen met Dirk Elst het bos binnen in de bibliotheek van Elsene!
De schrijver/muzikant Dirk Elst heeft samen met Els Moors afgelopen zomer het Zoniënwoud in klanken gevat. Het resultaat daarvan is een intrigerend luisterspel met bosklanken, stemmen en poëzie, waarvan zij delen live zullen opvoeren in bib.

Dichter des Vaderlands in de bib van Brugge

Op Gedichtendag komt Dichter des Vaderlands Els Moors in Hoofdbibliotheek Biekorf voordragen uit eigen werk. Luitist Wim Maeseele zorgt voor de muzikale omkadering.

poster_lanoye_.jpg

Leenke De Donder

Gratis poster Poëzieweek 2019

Op Gedichtendag, 31 januari 2019, krijgt elke bezoeker van onze shop een gratis poster met een fragment uit het gedicht 'Zonder handen, zonder tanden', uit de geschenkbundel Vrij - wij? van Tom Lanoye. Ook in enkele deelnemende bibliotheken doorheen Vlaanderen  worden de posters gratis uitgedeeld aan bezoekers. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt.
Concept en ontwerp (c) Leenke De Donder.

Gratis lesmap Poëziegeschenk Tom Lanoye

Op zoek naar lesmateriaal voor de poëzieweek en gedichtendag voor de derde graad secundair onderwijs ASO, KSO en TSO? Liefst kant-en-klaar, of louter ter inspiratie? Graag een aparte les, of een heus leesproject om meteen de hele week mee te vullen? Een luisteropdracht als inleiding, een creatieve schrijfles, of enkel poëzie en literatuur? Zin om dieper op het werk van Tom Lanoye in te gaan – van Vrij – wij? tot Sprakeloos? Wil je ook opties om met andere collega’s talen samen te werken, of om rond cultuureducatie en Cultuur in de Spiegel te werken?

Poëziesterposters te koop in onze shop

De Poëziesterren, verkozen door een kinderjury die in 2018 meer dan 32.000 leerlingen telde, gingen naar Bette Westera voor het gedicht 'Panda' (Aap beer zebra, Gottmer 2016), Floortje De Backer voor het gedicht 'Zusje' (Verloren sokken en andere problemen, Uitgeverij Vrijdag 2017), Bette Westera voor 'Wat was er eerder, de kip of het ei?' (Was de aarde vroeger plat? Gottmer 2017) en Edward van de Vendel voor 'De zee is een schilder' (De zombietrein en andere stripgedichten, Querido 2017). Elk gedicht werd geïllustreerd en vormgegeven door Fatinha Ramos.

Karel Sergen op tournee: En dan nu het weergedicht!

Naar aanleiding van het gedichten- en fotoboek En de zon fietst door de hemel (Uitg. P ) presenteert dichter Karel Sergen een slideshow met foto’s van Frank Deboosere, begeleid door (klassieke) gitaarmuziek, een performance met gedichten in de taal van Frank, van januari tot december, samen met vertolkster Mieke Ransschaert en uittreksels van interviews met Frank en Karel door Lieven Vanden Haute, Marcel Vanthilt en Ivan De Vadder.  Er zijn ook poëziepaneeltjes verkrijgbaar voor Kom op tegen Kanker.   

Activiteitenkalender voorjaar 2019

Benieuwd naar een nieuw (voor)jaar vol poëzie? Haal je poëzie-agenda alvast boven en ontdek wat Poëziecentrum je dit voorjaar te bieden heeft! Onze gedrukte kalenders met ons najaarsprogramma zijn gearriveerd! Hier kan je de kalender digitaal bekijken, de gedrukte versie is steeds te verkrijgen in Poëziecentrum. 
Wat mag je verwachten?

03 februari 2019
Gent

Dichten in het STAM

Begeleiders en aanstormende dichterlijke talenten met diverse kleurrijke achtergronden dragen gedichten voor bij zelfgekozen objecten uit het STAM.

31 januari 2019
Gent

GEDICHTENDAG 2019

Op de jaarlijkse hoogdag van de poëzie wordt de klant extra verwend in Poëziecentrum. Elke bezoeker ontvangt een gratis poster met een gedicht van de Poëziegeschenkauteur Tom Lanoye. Wie voor € 12,50 poëzie koopt, krijgt gratis de bundel vrij – wij? geschreven door Lanoye. Alle klanten van onze shop krijgen op Gedichtendag ook een gratis poster met een fragment uit het poëziegeschenk. (Zolang de voorraad strekt.)