Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

  • Het Lezerscollectief / SamenLezen

    Klaar voor een Leesrevolutie?

    Samen gedichten en verhalen lezen verbindt mensen en maakt hen sterker en weerbaarder. Dit is de filosofie van Het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen, dat leesbijeenkomsten organiseert voor mensen die moeilijk toegang hebben tot literatuur, onder meer gevangenen, mensen met psychische problemen en mensen in armoede.

Zondag dus. Nieuwe publicatie van het Lezerscollectief en Wablieft

Iedereen heeft recht op sterke verhalen. Ook minder geoefende lezers. Daarom maakten Wablieft en het Lezerscollectief het boek Zondag dus. Hierin staan acht kortverhalen in duidelijke taal. Het zijn spannende, boeiende en grappige teksten. Na elk verhaal volgt een bijpassend gedicht. De keuze van de gedichten gebeurde door een medewerker van het Poëziecentrum.

lezerscollectief.jpg

Lezerscollectief

Lezen verbindt mensen - Studiedag Lezerscollectief

Op 25 april 2018 organiseert het Lezerscollectief een studiedag rond het thema 'Lezen verbindt mensen' voor alle organisaties en begeleiders die graag meer te weten willen komen over de intiatieven van het Lezerscollectief. De studiedag gaat door in de Kluizerij in Afliggem. Met o.a. Dr. Jane Davis van The Reader, een ervaringsdeskundige op het vlak van samen lezen met kansarmen, Luc Keppens, CEO van Fintro, de bank die het Lezerscollectief steunt, Sophie Verbeke van het Lezerscollectief en Dr. Jan Raes, psychiater, bedrijfscoach en mede-oprichter van het Lezerscollectief. En natuurlijk is er ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen en getuigenissen. 

Masterclasses Het Lezerscollectief

Op regelmatige basis vindt in De Kluizerij in Affligem een masterclass plaats voor leesbegeleiders en geïnteresseerden. Op 17 september 2015 was er een studiedag volledig gewijd aan poëzie i.s.m. Poëziecentrum. Peter Jan Lauwereyns opende de dag met een boeiende lezing over de zin van samen lezen en ‘gedeeld bewustzijn’.

Een enthousiaste deelnemer liet na afloop weten:
“Blijf zo verder werken met groot enthousiasme, jullie bewegen iets in Vlaanderen.”