Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Poëziewedstrijd 250 jaar Bloemenmarkt Gent

Deadline: 
di 07 juni 2022, 23u45
Organisatie: 
Stad Gent

250 jaar geleden stond de allereerste bloemenverkoper, Toontje Verstuyft, voor het eerst op de Vogelmarkt en daarna op de Kouter om bloemen te verkopen. Het begin van een fijne traditie want 250 jaar later kan je nog steeds elke zaterdag en zondag prachtige bloemen en planten kopen op de Kouter. Dit maakt de Bloemenmarkt wellicht tot de oudste markt van Vlaanderen.

2022 is dus een jubileumjaar en dit kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom lanceert Stad Gent een poëziewedstrijd rond het thema “250 jaar Bloemenmarkt op de Kouter”.
Prijs

De winnende gedichten, 5 in totaal, worden op postkaarten gedrukt en via de bloemenverkopers op de Kouter verspreid bij hun klanten en verschijnen als raamtekening bij verschillende handels- en horecazaken rond de Kouter. Het gedicht van de eerste laureaat wordt ook op groot formaat tentoongesteld op de Kouter.

Daarnaast ontvangen de laureaten waardebonnen om verse bloemen en planten op de Kouter te kopen. De winnaar ontvangt 150 euro, de andere 4 laureaten ontvangen 90 euro.

Lees het volledige wedstrijdreglement hier.