Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2016, 6
nummer: 
6
jaar: 
2016

 

In het lekker dikke laatste nummer van Poëziekrant van dit jaar vindt u een gesprek met Joke van Leeuwen naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe dichtbundel Het moet nog ergens liggen. Verder hebben we een interview met Lucienne Stassaert, die dit jaar 80 is geworden, naar aanleiding van haar nieuwe bundel en de documentaire die over haar gemaakt werd. Obe Alkema schreef een essay over de vraag of poëzie geëngageerd kan en moet zijn.

Nieuwe gedichten zijn er van Myrte Leffring, Ron Elshout, Stefaan van den Bremt en Koenraad Goudeseune. Onno Kosters vertaalde een niet eerder naar het Nederlands omgezet gedicht van Lord Byron, Barber van de Pol en Piet Meeuse presenteren de Amerikaanse dichter John Betjeman en van Yves Bonnefoy publiceren we bij wijze van in memoriam een reeks verzen vertaald door Jan Mysjkin.

Recensies over nieuw werk van Bernard Wesseling, Mischa Andriessen, Froukje van der Ploeg, Marijke Hanegraaf, Gerard Herman en Bette Westera, en over de postume bundel Geboorte van Christine D’haen. Koen Vergeer bespreekt de verzamelde gedichten van Margreet Schouwenaar, Laurens Ham de keuze uit de verzen van Hans van de Waarsenburg en Willem Thies de nieuwe aflevering van Het Liegend Konijn. De debuten van Max Greyson en Hannah Van Binsbergen worden gewogen en vertaald werk van Rainer Maria Rilke en van de Russische dichteressen Olga Sedakova en Maria Tsvetajeva wordt besproken.

Uiteraard vindt u ook de vaste rubrieken ‘Uit de zeef’, ‘Serendipity’ en een gedicht bij een werk van Roger Raveel van de hand van Paul Demets. Voor de laatste keer vindt u in Poëziekrant een poëziecartoon van Kim en in ‘U nu!’ sluit literair fenomeen Lize Spit de jaargang met een antwoord op een aantal poëzie- en dus levensvragen.

Daarmee hebt u weer heel wat poëtische lectuur om het eindejaar mee door te komen! We wensen u alvast fijne feestdagen en u vindt Poëziekrant terug in 2017 met tal van boeiende interviews, diepgaande recensies en prachtige gedichten.

Poëziekrant nr. 6 ligt vanaf begin december in de winkels, en midden december bij de abonnees in de bus.


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2017: € 41 (België) / € 48 (NL)

bestel