Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 5, 2016
nummer: 
5
jaar: 
2016

 

In Poëziekrant nr. 5 besteden we aandacht aan kinderpoëzie. We praten met Bette Westera, winnares van de Gouden Poëziemedaille 2016, en met Ted van Lieshout, Edward van de Vendel en kinderpoëziekenner Jan Van Coillie. Daarnaast zijn er interviews met K. Michel en de Braziliaanse dichter Ricardo Domeneck, en leest u meer over poëzie op de Frankfurter Buchmesse.

Nieuwe gedichten zijn er van Marc Tritsmans, Sasja Janssen en Anke Dingemans. Paul Demets is de eerste van een reeks dichters die gedichten schrijven bij beeldend werk van Roger Raveel. Van Goethe leest u, in de vertaling van Peter Verstegen, aanstootgevende Venetiaanse epigrammen.

Verder vindt u in dit nummer stukken over de verzamelde poëzie van Rogi Wieg en Erik Menkveld, over vertalingen van werk van Pier Paolo Pasolini en T.S. Eliot, over een briefwisseling tussen André Brink en Ingrid Jonker, en over essayistisch werk van Hans Groenewegen en Ellen Deckwitz. We bespreken nieuw werk van Ilja Leonard Pfeijffer en Erik Jan Harmens, Menno Wigman, Patrick Conrad en Frans Budé, en debuutbundels van Mustafa Kör, Estelle Boelsma en Mathijs Gomperts. Ook nagelaten werk van Gust Gils en Albert & Thierry Bontridder wordt onder de loep genomen. En we bekijken en beluisteren de liedpoëzie van Maaike Ouboter, Henny Vrienten, Bender en Claudia de Breij.

Tonnus Oosterhoff schrijft weer zijn column ‘Poëzie is ook…’,  Roel Richelieu van Londersele en Charles Ducal vissen gedichten van debutanten ‘uit de zeef’, en in de rubriek  ‘U nu!’ vertelt Koen Van Bockstal over de poëzie in zijn leven. Als eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse dichter Adam Small en de onlangs overleden dichter, poëziecriticus en -pleitbezorger Joris Gerits brengen we in memoriam-bijdragen.

Poëziekrant nr. 5 ligt vanaf begin oktober in de winkels, en midden oktober bij de abonnees in de bus.


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2016: € 40 (België) / € 46 (NL)

bestel