Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2020 - 4, Alfred Schaffer
nummer: 
4
jaar: 
2020

In het zomernummer van Poëziekrant gaat Roelof ten Napel in gesprek met Alfred Schaffer, schrijft Luuk Gruwez een essay over geborgenheid, maakt Roel Weerheijm een reportage over poëzie in het voortgezet onderwijs in Nederland en lees je een In Memoriam over Hans Verhagen.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Anna Enquist, Bernke Klein Zandvoort, Rob Schouten en Jo Gisekin, Helge Daniëls vertaalde poëzie van de Syrische auteur Ahmad Katlesh.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Maud Vanhauwaert, Annemarie Estor, Saskia de Jong, Joost Zwagerman, Lucas Hirsch, Herman Leenders, Froukje van der Ploeg, Els Moors, Kreek Daey Ouwens, Bette Westera, Ted van Lieshout, Eric Kila, Jan M. Meier, Wiel Kusters en Willem van Zadelhoff. De debuten van Mattijs Deraedt, Amina Belôrf, Tijs van Bragt en Ludo Bleys worden gewogen.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: Gradus ad parnassum van Paul Claes, de beeldrubriek, in dit nummer in handen van Tijl Nuyts en Ron Gennisse, de column van Rashif El Kaoui, De schatkamer door Stefaan Goossens en U nu!

Coverfoto (c) Patrick Post

Benieuwd? Lees hier alvast het essay van Luuk Gruwez over geborgenheid, helemaal gratis!

Op 21 maart 2021 werd bekend gemaakt dat Alfred Schaffer de Herman de Coninckprijs 2021 heeft gewonnen voor zijn bundel Wie was ik (De Bezige Bij, 2020). In deze Poëziekrant ging Roelof ten Napel in gesprek met de zopas bekroonde dichter. Lees het artikel!

Wil je nooit meer een nummer missen? Neem dan snel een abonnement op Poëziekrant en blijf altijd op de hoogte!

 

bestel