Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
3
jaar: 
2020

VANAF 11 MEI TE KOOP

In het derde nummer van dit jaar gaat Gaea Schoeters in gesprek met de fenomenale Kate Tempest, brengt Koen Vergeer een bezoek aan de Hölderlin-toren, spreekt Carl De Strycker met Dirk De Geest en Patrick Lateur, samenstellers van De verzamelde Gedichten van Hubert Van Herreweghen en lezen we vertalersportretten van Ria van Hengel, Stefan Wieczorek, Katelijne De Vuyst, Daniel Cunin, Bodil Carina Ponte-Kok en Bart Vonck. Stefaan Goossens vertelt meer over een van de schatten van Poëziecentrum.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Lans Stroeve, Charles Ducal, Rozalie Hirs, Ineke Riem en Arnold Jansen op de Haar.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Antjie Krog, Giuseppe Bell, Eduard Glissant, Hester Knibbe, Luuk Gruwez, Dorien De Vylder, Daniël Vis, Peter Mangel Schots, Philippe Cailliau, Maarten van der Graaff, Mark Boog, Charlotte Van den Broeck en F. Starik. De debuten worden gewogen van Rinske Kegel, Levina van Winden en Anne-Fleur van der Heiden.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: Gradus ad parnassum van Paul Claes, de beeldrubriek van Annemarie Estor, de column van Rashif El Kaoui en U nu!

Kan je niet wachten? Rashif El Kaoui heeft zijn pikante column ingesproken! Beluister hier deel 1, deel 2 en deel 3!

 

bestel