Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
3
jaar: 
2019

Op de cover van de derde Poëziekrant van 2019 staat niemand minder dan de Amerikaanse Rita Dove die dit jaar al voor de derde keer haar opwachting zal maken op het 50ste Poetry International Festival in Rotterdam. Zij wordt geïnterviewd door Jabik Veenbaas. Ter gelegenheid van die 50ste verjaardag van het festival ging Carl De Strycker in gesprek met programmatoren Jan Baeke en Feline Streekstra. In een reportage gaat Jan Stevens dieper in op de zoektocht van dichters naar loon en werk, en Asis Aynan vertelt over de laatste nieuwe bundel in de Berberbibliotheek.

Koen Vergeer schreef een In Memoriam voor Patty Scholten en met Versopolis @ Felix Poetry Festival in het vooruitzicht, stellen we de vier Europese dichters voor die daar hun opwachting zullen maken. Gedichten kan je lezen van Atte Jongstra, Jana Arns, Pieter Boksma en Estelle Boelsma. De debuten worden besproken van Veva Leye, Roos Dickmann, Robert Petzoldt en Janine Jongsma, en recensies zijn er van het werk van Arjen Duinker, Elly De Waard, A.H.J. Dautzenberg, E.E. Cummings, Fatena Al-Ghorra, Rui Cóias, Peter Theunynck, Jesse Kok, Ivo van Strijtem, Kasper Peters en Frouke Arns. Elke Brems bespreekt ook de biografie over Frederike ‘Fritzi’ Harmsen van Beek door Maaike Meijer. Vertaalde poëzie is er van Carl Norac, vanaf 2020 de nieuwe Dichter des Vaderlands, Mona Kareem en Frank Báez.

Verder is er ook plaats voor de vaste rubrieken Serendipity door Paul Claes, De Zeef door Roel Richelieu van Londersele en Charles Ducal, en de column van Erik Spinoy. In U nu! geven we het woord aan Mark Uytterhoeven en Michael Tedja bespreekt in zijn beeldrubriek het werk van Sherida Kuffour.

Coverfoto © Fred Viebahn

 

Prijs los nummer: € 9

Prijs abonnement 2018: € 42 (België) / € 49 (NL)

bestel