Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 3, 2017
nummer: 
3
jaar: 
2017

UITVERKOCHT

In dit nieuwe nummer van Poëziekrant hebben we zoals steeds in de mei-editie extra veel aandacht voor internationale poëzie met een exclusief interview met de gerenommeerde Amerikaanse dichter Michael Palmer naar aanleiding van zijn komst naar het Poetry International Festival en de publicatie van de eerste vertaling in het Nederlands van zijn werk. Daarnaast een gesprek met Gerry van der Linden die een bundel uitbrengt waarin ze haar correspondentie met Joseph Brodsky memoreert, en een interview met vertalers van Nederlandstalige poëzie naar andere talen. Ook festivaldichters Stefan Hertmans en Mischa Andriessen zijn vertegenwoordigd met nieuwe gedichten en van Margarida Vale de Gato en Roberto Amato publiceren we vertaalde poëzie. Recensies zijn er van vertaalde poëziebundels van Michael Faber, Boris Pasternak en James Joyce.

Jo Gisekin is dit jaar 75 geworden en trakteert zichzelf met een fraaie reeks gedichten bij werk van Roger Raveel. Nieuwe verzen zijn er van Hans Tentije, Job Degenaar en Kees van Domselaar, en Joke van Leeuwen schreef een gedicht bij een werk van Raveel.

Renaat Ramon gedenkt Paul de Wispelaere met een gedicht, Thomas Möhlmann schreef een In memoriam voor Robert Anker. Koen Vergeer ging op bezoek in het Keats House, Willem Thies weegt de stadsgedichten van Stijn Vranken en David Troch, u vindt besprekingen van de nieuwe bundels van Peter Verhelst, Ester Naomi Perquin, Michaël Vandebril en Jabik Veenbaas en we hebben bijzondere aandacht voor debutanten met recensies van de bundels van Geert Viaene, Mieke van Zonneveld, Tijl Nuyts, Lizzy Koppe-van Pelt, Jean-Philip Rieu en Lotte van Dijck. En uiteraard vindt u onze vaste rubrieken, met een bespreking van een gedicht van Mark van Tongele door Koen Vergeer in De kanttekening, een nieuwe aflevering van De zeef en van Serendipity, en in U nu! komt Piet Piryns aan het woord.

Poëziekrant nr. 3 van dit jaar ligt vanaf begin mei in de winkels, en zit midden mei bij de abonnees in de bus.


 
Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2017: € 41 (België) / € 48 (NL)

bestel