Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2020, 6 - met Geert Buelens
nummer: 
6
jaar: 
2020

In het laatste nummer van dit jaar gaat Johan de Boose in gesprek met dichter Geert Buelens en wordt Willy Roggeman geïnterviewd door Jürgen Pieters. In het kader van Versopolis hield Joke van Leeuwen een pleidooi voor de poëzie en schreef Krisztina Tóth een open brief aan Europa. Verder lees je reportages over jenever en poëzie, en over 20 jaar Poëziecentrum Nederland. Bertram Mourits schreef een In Memoriam voor Arthur Lava en Sarah Vankersschaever schreef een IM voor Yahya Hassan. Uiteraard vind je ook tal van gedichten, recensies en onze vaste rubrieken!

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Mischa Andriessen, Marc Tritsmans, Michael Tedja en Hanneke van Eijken. Vicky Francken en Myrte Leffring schreven gedichten bij foto’s van Mark Kohn. Uit het Duits vertaald lees je werk van de volgende dichters over Paul Celan: Thomas Kling, Gerhard Falkner, Ulrike Draesner, Marcel Beyer, Gregor Laschen, Durs Grünbein en Robert Schindel.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Anne Vegter, Jacques Hamelink, Hans Tentije, Peter Holvoet-Hanssen, Patrick Conrad, Marc Tritsmans, Friederike Mayröcker, Ovidius, Marjolijn van Heemstra, Martijn den Ouden, Kreek Daey Ouwens, Nachoem M. Wijnberg en Gustave Van de Woestyne
De debuten worden gewogen van Anna De Bruyckere en Tania Verhelst.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: Gradus ad parnassum van Paul Claes, de beeldrubriek - in dit nummer schrijft Annemarie Estor bij het werk van Hoessein Kakayi - de column van Rashif El Kaoui, De schatkamer door Stefaan Goossens en U nu!

Maak je warm voor het nieuwe nummer en lees hier alvast gratis de reportage over jenever en poëzie! 

Coverbeeld  © Bianca Sistermans


 

Vanaf 1 januari 2021 zijn er nieuwe tarieven voor Poëziekrant:

Los nummer: € 10,50
Jaarabonnement België: € 45
Jaarabonnement Nederland: € 51

 

bestel