Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2020 - 5 Koleka Putuma
nummer: 
5
jaar: 
2020

In het septembernummer van Poëziekrant wordt de Zuid-Afrikaanse Koleka Putuma geïnterviewd door Johanna Pas en Gaea Schoeters, en we lezen reportages over poëzie voor minder geoefende lezers, poëzie in de klas en over de Gouden Poëziemedaille en Poëziesterren. Jan Van Coillie schrijft een essay over tijd in kinder- en jeugdpoëzie, Bertram Mourits herdenkt Hans Sleutelaar met een In Memoriam en we leren vier Europese Versopolisdichters beter kennen in evenveel portretten. Verder lees je gedichten, recensies en onze vaste rubrieken!

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Hilde Keteleer, Dewi de Nijs Bik, Anne van den Dool en Gwij Mandelinck. Vertaalde poëzie lees je van Pierre Reverdy en Ales Steger.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Anna Enquist, Roger de Neef, Cees Nooteboom, Arnoud van Adrichem, H.C. ten Berge, Willem van Toorn, Jan Vanriet, Saya Yasmine Amores, Frans Boenders, Ingeborg Bachmann, William Wordworth, Lamia Makaddam, René Hooybreghs, C.B. Vaandrager, Henriette Roland Holst en Victor Vroomkoning. De debuten worden gewogen van Jeroen Messely, Bart Verstraete, Astrid Dewancker en Wim Vandeleene.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: Gradus ad parnassum van Paul Claes, de beeldrubriek, dit nummer in handen van Magy De Bie, de column van Rashif El Kaoui, De schatkamer door Stefaan Goossens en U nu!

Coverfoto (c) Mawande Sobethwa

bestel