Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
2
jaar: 
2020

In het tweede nummer wordt Paul Demets geïnterviewd door Sarah Vankersschaever en neemt Carl De Strycker een interview af met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera. Daarnaast vind je ook nieuwe ‘Idyllen’ van Ilja Leonard Pfeijffer en schreven 10 auteurs een gedicht voor Paul Celan.  

In memoriam

Erik Brus schreef een In Memoriam voor Jules Deelder, Dirk de Geest schreef een IM voor Bobb Bern en Peter de Rijk brengt een eerbetoon aan Chawwa Wijnwerg. 

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Ilja Leonard Pfeiffer, Roger De Neef, Paul Celan, Tijl Nuyts, Max Temmermans en Jan Vanriet. Jan H. Mysjkin vertaalde poëzie van Emilian Galaicu-Paun. Daarnaast vind je ook de Celan-gedichten van Huub Beurskens, Anneke Brassinga, Henk Ester, Jacob Groot, Jan Kuijper, Hans Tentije, Claude Van de Berge, Antoon Van den Braembussche, Nachoem Wijnberg en Akim J. Willems.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Peter Verhelst, Shari van Goethem, Menno Wigman, Roelof ten Napel, T.S. Eliot, H.C. ten Berge, Lucienne Stassaert, Pieter Boskma, Drs. P, en Gwij Mandelinck. De debuten worden gewogen van Jens Meijen, Dorien Dijkhuisen van Laurine Verweijen.

Vaste rubrieken

Ook de rubrieken U nu!, Gradus ad parnassum,de beeldrubriek en columns van o.a. Rashif El Kaoui zijn terug te vinden.

 

Coverfoto: (c) Kristof Ghyselinck


 

Prijs los nummer: € 9,5

Prijs abonnement: € 43 (België) / € 50 (NL)

bestel