Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
1
jaar: 
2021

Het eerste nummer van 2021 zit weer boordevol poëzie en werd in een nieuw jasje gestoken door Armée De Verre! Lodewijk Verduin interviewt Piet Gerbrandy, Sarah Posman schetst een portret van Nobelprijswinnaar Louise Glück, Willem Thies interviewt Tsead Bruinja en Maarten Dessing praat met de eerste corporate dichter van het Nederlandse taalgebied, Willem Smit (of De Dichter des Rabolands). Carl De Strycker maakte een reportage over dichters in coronatijd en Jan Van Coillie schreef een essay over het lichaam in de kinderpoëzie. Jooris van Hulle schrijft een In memoriam voor Christine Barkhuizen le Roux. Uiteraard vind je ook tal van gedichten, recensies en onze vaste rubrieken.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Eva Gerlach, Michaël Vandebril, Lucienne Stassaert en Anneke Brassinga. Desirée Custers vertaalde poëzie van Monem Mahjoub.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Esther Jansma, Marleen De Crée, Liesbeth Lagemaat, K. Michel, de Klimaatdichters, Dean Bowen, Paul Celan, Ted Hughes, Sappho, Bart Stouten, Vasalis, Elvis Peeters, Ellen Deckwitz en Gerbert Faure, Jan de Jong en Bas Jongenelen.

De debuten worden gewogen van Nele Buyst, Dorien de Wit en Lander Cornelis.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: Gradus ad parnassum van Paul Claes, de vernieuwde beeldrubriek, i.s.m. SMAK Gent - daarvoor schreef Lucienne Stassaert gedichten bij een schilderij van Eugène Leroy - de columns van Nisrine Mbarki en Hans Vandevoorde, De schatkamer door Stefaan Goossens, U nu en terug van weggeweest De Zeef!

Lees nu alvast het artikel 'Eerste hulp bij poëzie', helemaal gratis!

bestel